Okrogla miza: Pripovedovanje kot del sodobnih gledaliških praks

avril
11

mer. 11/04/2018 de 17h00 à 18h15

Fuseau horaire : Belgrade (GMT+01:00)

SNG DRAMA Ljubljana
Erjavčeva 1
1000 Ljubljana
Slovenia
Ljubljana

SNG DRAMA Ljubljana

Gledališče se vrača k besedi in beseda se vrača v gledališče: to ugotovitev v zadnjih letih pogosto preberemo v besedilih, ki tako ali drugače reflektirajo gledališko umetnost. Z besedo se vrača zgodba – resnična ali izmišljena, dokumentarna ali metaforična, v vsakem primeru pa celostna, pripovedovana. V katerih oblikah, na kakšen način zavzema pripoved gledališke odre? Kdo pravzaprav je pripovedovalec, kaj ga druži z igralcem in kaj ga oddaljuje od njega, če sploh kaj? In predvsem – katere zgodbe je v času, ki na vseh nivojih spet stavi na zgodbo, a hkrati ves čas dvomi o njeni verodostojnosti, sploh smiselno pripovedovati?

O vsem tem se bodo pogovarjali gledališka režiserja Jernej Lorenci in Mirjana Medojević, igralec Gregor Zorc in pripovedovalka Ana Duša. Pogovor bo vodila Zala Dobovšek. Po pogovoru, ki bo brezplačen, vas vabimo še k nakupu vstopnic za predstavo Visoška kronika, da v živo preverite vsaj del tistega, o čemer bo tekla beseda.

Pogovor nastaja v sodelovanju s Pripovedovalskim Varietejem kot del napovednih dogodkov za srečanje evropske mreže pripovedovalskih organizacij Fest od 27. junija do 1. julija letos v Ljubljani.

Vabljeni v sredo, 11. aprila, ob 17.00 v zgornji foyer. Brezplačne vstopnice za okroglo mizo dobite pri blagajni Drame. Njihovo število je omejeno, zato svetujemo, da jih rezervirate.

Source: www.facebook.com


SNG DRAMA Ljubljana
Erjavčeva 1
1000 Ljubljana
Slovenia

Performance Art Theatre
Nous avons temporairement désactivé la possibilité de naviguer vers les tags.