Primavera: Izložba Ivone Maglice

mars
27

mardi 27 de 19h00 à 20h30

Fuseau horaire : Belgrade (GMT+01:00)

Klub mladih Split
Ruđera Boškovića 20/II
Split
Croatia
Split

Klub mladih Split

Mlada slikarica Ivona Maglica predstavit će se splitskoj publici izložbom pod nazivom “Primavera: izložba Ivone Maglice”.

Autoričine radove karakterizira slojeviti nanos akrilnih boja na platno prema uzoru na slikare impresionizma. Slikarica se u svojem umjetničkom stvaralaštvu orijentirala na kolorističke pejzažne motive, kao i na monokromatske urbane siluete u konstantnom stremljenju prema razvijanju prepoznatljivog stila. Umjetnica uspješno povezuje impresionistički stil sa suvremenim pristupom odabranim motivima stavljajući fokus na bogatstvo boja kojima se prikazuju prepoznatljivi oblici. Maglica prikazuje odabrane motive pozitivistički u namjeri da promatraču skrene pozornost na sanjivi ugođaj s natrahum glamura koji je prisutan u cijelom opusu.

Klub mladih Split poziva Vas na otvorenje izložbe “Primavera: izložba Ivone Maglice”, koje će se održati 27. ožujka u 19 sati. Izložbu možete pogledati radnim danom od 14 h do 22 h u prostoru Kluba mladih Split do 25. travnja 2018.

Životopis:

Ivona Maglica rođena je 21.12.1995. u Splitu. Naslijedila je i razvila ljubav prema umjetnosti i slikarstvu, iako je po zvanju medicinska sestra. Počevši od 2012. godine, svoje prve radove crtala je olovkom i ugljenom, a od 2016. godine samouko prakticira tehniku akrilnim bojama. Inspiraciju i uzor pronalazi u slikaru Leonidu Afremovu te baš poput njega, cilj joj je razviti svoj jedinstven i prepoznatljiv stil slikanja. Ljubitelj je modernog impresionizma te ističe kako voli slikati pejsaže i cvijeće uz dodatak "bajkovite" atmosfere. Alati kojima se najčešće služi su paleta-noževi i kistovi.

budipromjena #mladi #umjetnici u #kms

Source: www.facebook.com


Klub mladih Split
Ruđera Boškovića 20/II
Split
Croatia

Youth Organization
Nous avons temporairement désactivé la possibilité de naviguer vers les tags.