Йога Нидра с Ирена Русева

avril
01

dim. 01/04/2018 de 15h00 à 16h00

Fuseau horaire : Sofia (GMT+02:00)

Mettasense Yoga & Relax Area
София, бул. България 98, сграда "Астра" (партер)
1680 Sofia
Bulgaria
Sofia

Mettasense Yoga & Relax Area

Приятели ❤️

Поради предстоящите Великденски празници , практиката ще се проведе по изключение на 01.04.2018 (неделя)

Иренка ще ви предразположи и потопи в състояние на пълно отпускане, спокойствие и лекота. Ще Ви води нежно с топлия си глас и спокойно и балансирано присъствие. Ще си тръгнете усмихнати, тихи, леки и жизнени. Подарете си този йогийски сън. Една йога нидра практика се равнява на 4-5 часа обикновен сън.

Извлечена от тантрите, ЙОГА НИДРА е мощна техника, по време, на която не само релаксираме, но и преструктурираме и трансформираме цяостната си личност отвътре. При нея сънят не се счита за релаксация, защото заспивайки отнасяме навътре в съня си натрупаното напрежение. Хората мислят, че релаксират, като потънат в някой удобен стол с чаша кафе, гледат филм или четат вестник. Всички тези занимания представляват само сетивно развлечение, а в действителност истинската релаксация е преживяване, което далеч надхвърля всичко това.

Йога нидра е систематичен метод за предизвикване на пълна физическа, умствена и емоционална релаксация. Терминът йога нидра произлиза от две думи: йога, която означава единение, или съсредоточено осъзнаване и нидра, която означава сън. По време на практиката йога нидра изглежда, че човек сякаш спи, но съзнанието му функционира на едно по-дълбоко ниво на осъзнаване. По тази причина йога нидра често е наричана "психичен сън" или "йога сън" (yogic sleep).

Едно единствено занимание ЙОГА НИДРА има релаксираща ефект на 4-5 часа обикновен сън. Ето защо йога нидра е една от тайните на свръхчовешката работоспособност и енергия на много велики йоги, които са успели да постигнат толкова много в един кратък живот.

Йога нидра не е просто техника за постигане на истинска дъбока релаксация, с нея можем да СБЪДВАМЕ ЖИВОТА СИ.

Как става това?

В практиката човек потъва в състояние на отпуснатост, но без да заспива, тогава съзнанието остава на границата между будуването и съня, при което се осъществява пряка връзка с подсъзнателните и несъзнаваните измерения на ума. Това междинно състояние на ума се характеризира с алфа вълни на мозъка и веднъж достигнали до тези вълни, ние сме способни да посеем там всички семена на сбъдването.

В йога нидра тези семена се наричат САНКАЛПА.

Санкалпата е вътрешно решение касаещо някакъв наш съкровен стремеж. Много хора взимат решения, за да постигнат нещо в живота си, но те рядко се реализират, тъй като умът е разстроен и неспокоен, така семената не могат да бъдат посяти.

За да успее санкалпата, тя трябва да се по сади дълбоко със силна вяра, тогава когато умът е релаксиран и готов да я приеме, както по време на йога нидра.

САНКАЛПАТА е много мощен инструмент и трябва да се използва мъдро. Тя може да даде насока за цял един живот, да сбъдне живота, който желаете.

Опитайте и се убедете сами!

Водещ: Ирена Русева Irena Ruseva

Кога: 1 Април / Неделя/ - 15:00 - 16:00 часа

Цена: 15.00 лева

  • За събитието не важат карти Мултиспорт / СпортПас.

  • Bажат Mettasense Yoga & Relax Area абонаментни карти.

Местата са ограничени. Моля запазете Вашето място предварително на тел: 0893 88 00 88, тук или на Онлайн портала ни: https://login.mettasense.com/login

Намасте! ♥

Source: www.facebook.com


Mettasense Yoga & Relax Area
София, бул. България 98, сграда "Астра" (партер)
1680 Sofia
Bulgaria

Health & Wellness Website
Nous avons temporairement désactivé la possibilité de naviguer vers les tags.