Кино за незрящи I 22 SIFF

mars
18

Du 18/03/2018 15h45 au 26/03/2018 18h00

Fuseau horaire : Sofia (GMT+02:00)

Дом на киното / Dom na kinoto
Sofia, ul. Ekzarh Yossif 37
1000 Sofia
Bulgaria
Sofia

Дом на киното / Dom na kinoto

В рамките на Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест са предвидени две прожекции от програмата "КИНО ЗА НЕЗРЯЩИ".

На 18 март от 15,45 часа е прожекцията на филма ,,НЕВИДИМИ ЦВЕТОВЕ“, на италианския режисьор Силвио Солдини, който е специален гост на фестивала и ще представи своята творба пред публиката.

Филмът разказва историите на Тео и Ема. Тео е мъж, който бяга от миналото си, а Ема загубва зрението си, когато е на 16 години, но независимо от това, тя не позволява живота и да пропадне в мрак.

Филмът ще бъде дублиран на живо от актьори в залата, които междувременно ще разказват и за случващото се на екрана.

Вторият филм от програмата "Кино за незрящи" е най-новия проект на режисьора Вим Вендерс - "ПОТАПЯНЕ".

Прожекцията е на на 26 март от 16 часа. Главните роли са поверени на носителката на Оскар - Алисия Викандер и нашумелият напоследък шотландец - Джеймс Макавой.

,,ПОТАПЯНЕ“ е технически адаптиран за незряща публика в студио, благодарение на Вериги оптики JOY Optics & Grand Optics, г-жа Maria Konstantinova- административен директор на Easy Pay и Доли медия студио.

Предвидено е и специално допълнително събитие след прожекцията. Платформата за фотокниги ПУК! ще представи три книги, които изследват слепотата по различен начин. Акцентът на събитието ще бъде книгата на френскят концептуален артист Sophie Calle - Blind (изд. Actes Sud, 2012). След края на филма публиката ще има възможност да се докосне до историите на незрящи хора, описващи визуалните им спомени и заснети от Софи Кал. Хората, които владеят брайловата азбука на английски, ще прочетат историите директно от книгата, която ще бъде на разположение във фоайето на Дома на киното. Някои от най-интригуващите истории ще бъдат изчетени на глас на незрящата публика от актьор.

Кучета водачи също са добре дошли в Дома на киното!

Билетите за двете прожекции са на преференциална цена от 5 лв., като придружителите влизат с вход свободен.

За останалите зрители важат стандартните цени в рамките на 22-рия СФФ – 9/7 лв.

кинозанезрящи #blindcinema #22SIFF

Source: www.facebook.com


Дом на киното / Dom na kinoto
Sofia, ul. Ekzarh Yossif 37
1000 Sofia
Bulgaria

Movie Theater
Nous avons temporairement désactivé la possibilité de naviguer vers les tags.