Science Night: TABOO

mars
29

jeu. 29/03/2018 de 19h30 à 0h30

Fuseau horaire : Sofia (GMT+02:00)

Muzeiko
ул. Проф. Боян Каменов 3
1700 Sofia
Bulgaria
Sofia

Muzeiko

Екипът на Музейко те кани на вечер за големи (18+) в Детския научен център!

29 март, четвъртък, 19:30 часа

Една научна и провокативна вечер - посветена изцяло на състезателни игри, разговори и предизвикателства за интелекта.

Темата е TABOO и ще си говорим за забранените плодове в науката и битието.

Доведи приятели! Не забравяй своето критично мислене и най-любопитно TABOO. Очакваме те с провокация за твоите сетива, хумор, научни познания и възприятия за света.

Танци, музика, състезания за съобразителност, познания и аналитично мислене, възможност за среща с артисти, учени и хора от света на изкуството.

В програмата:

💃 TABOO танци

Проверете уменията си в едни от най-забраняваните танци на всички времена – ориeнталският belly dance и сложният танц на пилон pole dance. Защо и как възникват тези стилове и лесно ли е да ги научите

С партньорството на Derida Dance Centre

💃 Куиз с награди: табута на неочаквани места

Предизвикайте общата си култура и познанията си в забранените теми в неочаквани области като изкуство, музиката и произхода на живота.

💃 Виждал ли си това? Сексът при животните

Неочаквано и невероятно многообразие от форми и наглед странни решения – можеш ли да разпознаеш половите органи на животните и да разбереш еволюционния механизъм, който ги е създал?

💃 Science and Arts speed dating

Развитието на науката изобилства от теми, по които не говорим или деликатно премълчаваме. Преодоляни или актуални, табутата са част от прогреса и нашето разбиране за света.

В рамките на точно 3 минути ще можете да поговорите с нашите невероятни гости от всички сфери на науката и изкуствата и да научите повече за забраненото. Ще можете да се срещнете с:

Д-р Боян Думанов, археолог

Д-р Владимир Божилов, астроном

Д-р Никола Кереков, имунолог

Цветелина Гидакис, историк

Д-р Милена Георгиева, генетик

Д-р Милен Богданов, химик

Весела Ножарова, изкуствовед

Д-р Васил Видински, философия на науката

Стефан Иванов, поет

София Фердинандова - психотерапевт

💃 Иванка Курвоазие отговаря на въпроси

Самата Иванка Курвоазие отговаря на удобни и неудобни въпроси! Една от най-енигматичните дами в българското виртуално пространство, известна с пиперливия си език и различната си гледна точка ще гостува на Музейко инкогнито и ще отговори на 10 подбрани въпроса на публиката.

💃 Лов на забранени съкровища: игра за бързина и съобразителност сред интерактивните инсталации на Музейко

Сред научната информация, заложена в игрите ни, ще научите за много забранени теми, a съобразителността ви може да ви донесе награда

💃💃💃

Живот в Забранения град: в помощ на онези, които живеят в табу.

В своята вечер за възрастни Музейко представя няколко невероятни организации, посветили работата и живота си в подкрепа на хора и теми, за които не говорим и предпочитаме да не забелязваме. Можете да научите повече за тях и да подкрепите работата им като се включите в техните дейности, подготвени специално за вас.

💃 Център за приобщаващо образование е неправителствена организация, която работи за утвърждаване на приобщаващата училищна среда като стандарт за качество в образованието.

В рамките на тази вечер Центърът огранизира "Стаята на срама", на която всеки участник ще може да "изповяда" свой ученически срамен спомен.

💃 Живот на килограм

Екип от психолози, терапевти и специалисти променя отношението и разбирането за хранителните разстройства при децата

💃 Светът на Мария

Светът на хората, живеещи с интелектуални затруднения е пъстър, ведър и изпълнен с обич. „Светът на Мария“ променя нагласата ни към тях като изключени и „невалидни“

💃 LOVEguide

В много държави сексуалното образование на тийнейджъри е част от програмата в училище. В България информацията, която тийнейджърите имат по тази толкова важна тема в голямата си част идва от несигурни, понякога и опасни за тях източници. Loveguide променят това, като говорят директно с децата ни и им предоставят качествено, проверено и адекватно за възрастта им съдържание

💃 Single Step

Мисията на Сингъл Степ е да подпомогa младежи от ЛГБТИ („лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс“) общността, техните родители, приятели и съмишленици, в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност. Фондацията предлага цялостни услуги за ЛГБТИ младежи и техните родители чрез онлайн чат (www.singlestep.bg), гореща линия (0800 900 18), групи за взаимопомощ, а скоро и общностен център в София.

💰

ВНИМАНИЕ! Първите 50 билета на промоционалната цена от 5 лева вече свършиха. :)

Стандартна цена: 10 лева

В деня на събитието: 15 лева

Купи online или от касата на Музейко.

С партньори програма: СУ "Климент Охридски: Катедра Астрономия, RATIO. Derida Dance Centre, Sonya Pole Studio, Медиен партньор: БГ Наука.

Source: www.facebook.com


Muzeiko
ул. Проф. Боян Каменов 3
1700 Sofia
Bulgaria

Museum
Nous avons temporairement désactivé la possibilité de naviguer vers les tags.