Internationale vrouwendag
Rabotkerk (VPKB)

dim. 04/03/2018 de 10h00 à 13h00

Rabotkerk (VPKB)
Begijnhoflaan 31
9000 Gent
Belgium
Internationale vrouwendag – #wijzijngelijk #PressforProgress
8 maart is internationale vrouwendag. De dag waarop vrouwenrechten wereldwijd extra aandacht krijgen. En dat is geen toeval.
Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste vrouwenstaking plaats. De textielarbeidsters protesteerden tegen hun slechte arbeidsomstandigheden met de poëtische woorden: “Wij willen brood én rozen”. Enkele jaren later, op 8 maart 1917, kwamen ook de textielarbeidsters in Sint-Petersburg massaal in opstand tegen de verschrikkingen van de oorlog en het voedseltekort. Hun stakingen en demonstraties liepen uit op een algemene werkstaking en werden later hét symbool voor de strijd voor gelijkwaardigheid van vrouwen en mannen.
Een strijd die – gelukkig maar – vruchten heeft afgeworpen, maar die nog lang niet gestreden is. Dat bewijzen vandaag de #MeToo beweging, de hardnekkige loonkloof en het nieuwe feminisme waar vrouwen (en ook mannen) achter staan.
In Afrika wordt vrouwendag ook in de kerken op de agenda gezet en wij willen graag dit voorbeeld volgen. Daarom schenken we op zondag 4 maart 2018 hier aandacht aan tijdens en na de dienst.
Uiteraard doen we dit op zijn Rabots, iedereen neemt iets mee om bij de maaltijd samen te delen.
Wie wil kan ook bij Anita een Afrikaanse stof bestellen om zich ook te kleden voor die dag.
Eva, Anita, Eefje en Helen
Source: www.facebook.com