Vardis Karadakis - Gratis Foyerconcert
Dranouter Centrum

dim. 11/03/2018 de 14h00 à 17h00

Dranouter Centrum
Dikkebusstraat 234
8950 Dranouter
Belgium
Vardis Karadakis (laouto & zang) is een graag geziene gast op zowel Festival Dranouter als in het Muziekcentrum Dranouter. We leerden Vardis kennen via het project Filia. Dit bracht traditioneel Kretenzische ritmes en melodieën enerzijds en een compleet palet aan Vlaamse invloeden anderzijds. Daarnaast trad hij in verschillende formaties op in Dranouter de afgelopen jaren.
Op 11 maart geeft Vardis terug een optreden in het Eetcafé en dat samen met enkele bevriende Kretenzische muzikanten. Kretenzische muziek is wild en onvoorspelbaar en heel wat anders dan de gedisciplineerde bouzouki-muziek van het Griekse vasteland. Eindeloze melodieën soms met ongebruikelijke maatsoorten, soms monotoon en klassiek, soms bijna in extase. De Oosterse invloeden zijn onmiskenbaar in deze muziek geslopen. De laouto is een soort luit, 4 of 6 dubbele snaren en is vergelijkbaar met de oud. De laouto is eigenlijk een ritme-instrument, maar op Kreta wordt hij ook wel als melodie-instrument gebruikt.
Het concert is gratis!
Geniet je graag van een lekkere maaltijd vóór het concert in het Eetcafé (en zo reserveer je onmiddellijk ook je plekje voor het optreden)? Reserveer dan snel via info@dranoutercentrum.be (link stuurt een e-mail) of 057 44 69 33.
Source: www.facebook.com