Archetípusok meséi - A Szabadító meséje
Lélekszíntér

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

ven. 16/02/2018 de 17h00 à 22h00/strike>

Lélekszíntér Központ
Balzac utca 39.
1136 Budapest
Hungary
Önismereti utazás a Lélekszíntéren a mesék csodálatos világának segítségével.
„Élt valaha régen egy király. Gyönyörűséges kert volt a kastélya körül, s a kertben állt egy almafa, amely csupa aranyalmát termett. Mikor eljött az érés ideje, este megszámlálták rajta a gyümölcsöt, de másnap reggelre egy hiányzott belőle. Jelentették a dolgot a királynak, az meg parancsba adta, hogy minden éjjel őrséget kell állni az almafa alatt.
Három fia volt a királynak. Ahogy leszállt az este, kiküldte a legnagyobbat a kertbe. Hanem éjféltájban a fiún erőt vett az álom, és reggelre megint hiányzott egy aranyalma. Másnap éjszakára a középső fiú volt a soros a virrasztásban, de ő se járt különben: mikor az óra tizenkettőt ütött, elnyomta az álom, s reggelre megint kevesebb lett egy almával. Harmadnap a legkisebbik fiúra került a sor. Az vállalta is az őrködést, de az apja nem nagyon bízott benne; úgy gondolta, ennek sem fog jobban sikerülni, mint a két bátyjának. A fiú azonban addig erősködött, míg a király ki nem jelentette:
- Hát nem bánom, próbáld meg, ha olyan nagyon akarod!
A fiú a fa alá telepedett, jól kinyitotta a szemét, és nem engedett az álomnak. Ahogy a toronyóra tizenkettőt vert, surrogást hallott a levegőben. Fölnézett: hát egy madár ereszkedett le a fára, arany tollazata csillogott-villogott a holdfényben. Ahogy leszállt, s éppen le akart csippenteni a csőrével egy almát, a fiú kapta a nyilát, és rálőtt. A nyílvessző meghorzsolta; a madár fölröppent s elszállt, de egy aranytolla lehullott. A fiú fölvette a tollat, bevitte reggel az apjának, s elmondta neki, mi történt az éjjel. A király összehívta a nagytanácsot, s ott aztán valaki nagy bölcsen megállapította, hogy egy ilyen toll többet ér, mint az egész birodalom.
- No, ha ilyen sokat ér - mondta a király -, nem is elégszem meg ennyivel, hanem az egész madarat akarom.”
A személyiség és a lélek fejlődését érintő kérdésekre keressük a választ az Archetípusok meséi program következő alkalmán a Vízöntő csillagjegyhez tartozó Szabadító archetípus időszakában. Ez a szerepszemélyiség a változásokat, a megújulást segíti elő életünkben. Energiája inspirál, cselekvésre, kreativitásra serkent.
Időről időre szétrobbantja fizikai, érzelmi, szellemi kötődéseink megkövesedett formáit, hogy ezzel helyet teremtsen az élet megújulására. Energiájának hatására életutunk során el kell hagynunk régi, megszokott utakat; hogy lelkünk tovább fejlődjön, és új távlatok nyíljanak meg előttünk. Kihívásokon és feladatokon keresztül vezet az út a tudat magasabb síkjaira.
A keresés hosszú útjain újra meg újra meg kell változtatnunk kitűzött céljainkat, ideáljainkról alkotott elképzeléseinket; hogy közelebb kerülhessünk önmagunk belső ösvényéhez. A lelki- és szellemi minőségek kibontakoztatása mellett vezérlő és védelmező ösztöneinkre is szükségünk van a teljességet magába foglaló fejlődéshez. A Szabadító segítségével a külső tudásba vetett hitünket egyre inkább a belső tudás, az intuitív megértés veszi át.
Sorsunk alakulása folyamán szembesít minket a lehetőséggel, hogy elengedjük régi értékítéleteinket, megszokott kötöttségeinket és új módon juttassuk kifejezésre (akár „régi világunkban”, megszokott mindennapi életünkben) utunk során feltáruló tapasztalatainkat, felhalmozott tudásunkat, vágyainkat.
Az erre az alkalomra választott mesével ezeket a témákat járjuk körbe, képet alkotva saját belső állapotainkról, elakadásainkról, értékeinkről, erőforrásainkról.
A program bemutatását és a bejelentkezési lehetőséget itt találod:
http://lelekszinter.hu/archetipusok-mesei
Szeretettel várunk!
Az Archetípusok meséi csapata: Tamásfalvi Erika, Kisida Borbála, Büki-Bitai Veronika
Source: www.facebook.com