Urbanadelavnica: Žličkarija
Mladinska postaja Moste

Du 28/02/2018 16h00 au 28/03/2018 20h00

Fuseau horaire : Belgrade (GMT+01:00)

Mladinska postaja Moste
Zaloška cesta 55
1000 Ljubljana
Slovenia
Ker so delavnice žličkarije zelo trendy in ker je prva delavnica res uspela, nadaljujemo z delavnicami. Že kar dva datuma na vidiku in to zadnji sredi v februarju & marcu. ;)
Zakaj? Izdelovanje lesenih žlic je po nekod v tujini zelo cenjena obrt. Nekateri se z rezbarjenjem lesenih žlic celo preživljajo. Večini pa je to hobi, da kose lesa spreminjajo v unikatne izdelke, ki jih potem podarjajo prijateljem za darila.
Tabornikih spodbujajo rezbarjenje, ker si s tem mladina pridobiva veščine ročnih spretnosti in spretnosti rokovanja z nožem. Prikazali bomo tehnike brušenja noža, ki je eno od glavnih orodij pri izdelavi lesenih žlic, pa tudi tehnike rezbarjenja. Debata bo nanesla tudi na to, kateri les je najbolj primeren za rezbarjenje.
Potrebuješ dobro voljo, tanke rokavice in nož podoben temu: http://www.taborniki.si/trgovina/noz-bahco-2444/ - kupite ga lahko v vsakem Merkurju.
Nekaj nožev bomo imeli tudi na izposojo. Če imaš možnost s seboj prinesi kakšen kos lesa, debelejšo vejo premera 8-10 cm npr. od Breze, Leske, Kostanja ali kakšnega sadnega drevja.
Delavnica je brezplačna!
Se vidmo.
Ekipa Rod Črnega Mrava in MPM
Source: www.facebook.com