Electro LiveAct
Anker't

mer. 07/03/2018 de 21h00 à 2h00

Fuseau horaire : Budapest (GMT+01:00)

Anker't
Paulay u 33.
1061 Budapest
Hungary
Remek electro zenei csemegével készül a LiveACT est.
Az Anker't színpadán budapest izgalmas ambient-electro projektjei.
▴ AMBIENT ▴ SPACE ▴ NEW AGE ▴ IDM ▴
Az esemény INGYENES!
INFO_
▴ AYTHAR_21:00 ▴ https://www.facebook.com/Aytharmusic
Aythar egy hazai ambient-space művész az amerikai Carpe Sonum és az angol Txt lemezkiadónál, akinek már a negyedik cd megjelenése várható nyáron. Zenéire nagy hatást gyakorolt többek között Pete Namlook és Tetsu Inoue munkássága, akiknek nyomdokait igyekszik követni saját, egyedi stílusával.
Bandcamp ▴ https://aythar.bandcamp.com/
Website ▴ http://www.aythar.eoldal.hu/
▴ WAVE OF SOUND_22:30 ▴ https://www.facebook.com/waveofsound
A budapesti Wave Of Sound körülbelül 4 éve építkezik és formálódik. Elsö lemezük 2013-ban jelent meg, melyet a Sziget Fesztivál-Cökxpon Ambient színpadán mutattak be.
2014-ben Varga Marcsival kiegészülve, elkészült a sokkal inkább énekközpontúbb 'Pulsar' c. lemez, mely több klubbot és fesztivált is megjárt.
Stúdiózás és kreatív munka után 2016 szeptemberében megjelent legújabb, ismét egyszemélyes, instrumentális lemezük az 'Ascension'.
Ambient-New age hangulatok, analog hangszínekkel, lebegős dallamokkal.
A 2017 végén megjelent új lemezt, a 'Levitation'-t ezen az estén mutatják be a hallgatóknak.
Bandcamp ▴ https://wosband.bandcamp.com/album/levitation
Recorder lemezmegjelenés ▴ http://recorder.blog.hu/2017/11/03/felemelkedes_utan_lebeges_wave_of_sound_albumpremier
▴ NAMELESS CITY_23:45 ▴ https://www.facebook.com/namelesscitymusic
…hogy mit is takar ez a név?
Nos ez eredetileg H.P.Lovecraft egy novellájának a címe, ami 1921-ben látta meg a napvilágot. De ki is volt ez a Lovecraft? Ő egy amerikai író volt, aki 1890-ben született, és 1937-ben hunyt el. Pályafutása alatt horror novellákat írt, melyek egy saját mitikus világban játszódnak… „…Meghalni nem halhat meg az, mi öröklétig áll! Számlálatlan korok során enyészik a halál!” Ezt a lovecrafti sötét borzongást próbálom a zenéimbe foglalni. Így hatnak rám az Ő művei. A rettegéssel, és az iszonyattal való szembesülés, és az emberelőtti hatalmakkal, a Nagy Öregekkel való találkozás adja meg a hangulatát történeteinek. Ezt a hangulatvilágot kölcsönzöm a zenéimnek is. Az atmoszférikus akkordok az űrből jött lényeket, a Nagy Öregeket sejtetik, a törzsi dobok, melyek az ősi szektákat és démoni kultuszokat idézik, az effektek, a szöveg betétek, a néhol agresszív basszus futamok a félelemtől felfokozott adrenalin termelés eredményei. Ugyanakkor sokszor a zongorát, és a vonósokat a szépség, a vágyakozás, és az álmok bemutatására használom. Álmodni más világokról, ismeretlen helyekről, ahol a fantázia, és a valóság keveredik. Utazás ez, az álmok, a szépség és a rettegés világába. Ha van kedved, gyere velem, és megmutatom neked, hogy miről is beszéltem. Lassan, a downtempo és a dark ambient mezsgyéin haladva átlebegünk a rideg és agresszív electro-industrial határára, majd levezetésként megnézzük, hogy mi szépet rejthet nekünk ez az egész…
Soundcloud ▴ https://soundcloud.com/nameless-city
Source: www.facebook.com