Clash | Homeopathie: geneeskunde of kwakzalverij?
Vormingplus Gent-Eeklo

jeudi 22 de 20h00 à 21h30

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
Belgium
Na een succesvolle Clash rond het basisinkomen in november confronteren we opnieuw twee tegengestelde opinies over een belangrijk maatschappelijk vraagstuk. Het debat krijgt vorm aan de hand van stellingen waar de twee gasten maar ook de deelnemers zich kunnen over uitspreken.
Veel mensen zoeken hun heil in alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie. Hilde Vanthuyne werkt als klassiek homeopaat in een zelfstandige praktijk in Leuven. Homeopathie benadert de mens volgens haar holistischer dan de klassieke geneeskunde. Ze brengt getuigenissen van mensen voor wie homeopathie de oplossing was voor hun medisch probleem. Norbert Fraeyman was hoogleraar farmacologie (Universiteit Gent). Hij wijst op de stapels studies en rapporten die stellen dat homeopatische geneesmiddelen niet werken. Hij weerlegt ook de theoretische basis van hun werking. De succesverhalen schrijft hij toe aan het placebo-effect.
Welke argumenten kunnen jou het meest overtuigen of heb je zelf ook argumenten voor of tegen? Schrijf je dan zeker in voor dit actuele en relevante debat via >> http://bit.ly/2DZmEEO
Source: www.facebook.com