Våkne som en del av naturen - Hamar
Teater i Glåmdal

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

mer. 17/01/2018 de 20h30 à 21h30/strike>

Hamar Teater
Strandgata 23
2317 Hamar
Norway
Teater i Glåmdal forteller:
«Våkne som en del av naturen»
av Tommy Skoglund
«Dette minnet skal miste alle blader og bli til jord».
Åsnesforfatteren Tommy Skoglund vakte oppsikt med sin debutbok «Våkne som en del av naturen» våren 2009. Boka inneholder prosadikt basert på erfaringene til et ungt jeg når besteforeldrene dør. Det handler ikke bare om sorg etter at nære er gått bort, men også hvordan og i hvilken grad man skal forholde seg til sorgen når den kommer. Jeg-personen reflekterer i ensomhet om livets kretsløp, der naturens landskap vakkert spiller duett med det mentale landskap.
I sceneversjonen, som Teater i Glåmdal har fått velvillig framføringsrettighet til, spiller skuespilleren Sten Bjørge Skaslien Hansrud duett med de nennsomme, skranglete og dypblåe gitartonene til Krister Skadsdammen. All teksten i den lille boka framføres omspunnet av musikken og ellers veldig enkle virkemidler. Temaet kan ved første øyekast virke grått og trist, men svarthumoristiske aforismer og små filosofiske perler gir historien stadig ny energi. Og et sted langt bak ligger håpet på lur.
Stykket hadde urpremiere på Bastine, Kongsvinger, onsdag 10. januar 2018 kl. 20.
Onsdag 17. januar spilles forestillingen på monologfestivalen «Monofon» i Hamar teater, før den legger ut på turné på biblioteker i Glåmdalsregionen og Tynset.
Med
Skuespiller: Sten Bjørge Skaslien Hansrud
Musiker: Krister Skadsdammen.
Tilretteleggelse og regi: Øivind Roos
Design, kostyme og rekvisitter: Mette J. Skogbakken
Produksjonsteknisk assistanse: Åse Lukerstuen
Turnéleder, tekniker og gravferdskonsulent: Øivind Roos
Ved lanseringen trillet bl.a VG en femmer på terningen og skrev:
"Imponerende. Debutanten Tommy Skoglund markerer seg sterkt med en samling prosadikt som starter der livet slutter. (...) Samlingen har mange svarthumoristiske og sviende fulltreffere. (...) Dette er tekster som skal leses flere ganger. De kan synes korte og tilknappede til å begynne med. Men med hver ny lesning øker beundringen for forfatterens særegne begavelse, der det krystallklare og det irrasjonelle møtes i konkrete beskrivelser og paradoksale formuleringer. En mer enn godkjent debut.", Arne Hugo Stølan, VG
Source: www.facebook.com