The Sound of Yoga. Part 2
Gandhi's Cup of Tea Yoga Studio

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

dim. 10/12/2017 de 12h00 à 14h00/strike>

Gandhi's Cup of Tea Yoga Studio
Τριών Ιεραρχών 16
11851 Athens
Greece
Το Κυριακάτικο μάθημα The Sound of Yoga, με την αγαπημένη μας φίλη και δασκάλα γιόγκα, Ευγενία Μηνακούλη συναντιέται ξανά την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.
Mετά την εμπνευστική μας πρώτη συνάντηση, θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε την προηγούμενη φορά, εμβαθύνοντας ακόμα λίγο στην θεραπευτική εμπειρία της Hatha Yoga με ήχο και mantras και του κίρταν!
“Ήχος- φωνήεν μαζί με την άσανα, ήχος-φωνήεν με την πραναγιάμα, χαλάρωση με την εκφορά ήχου, όπου κάθε φωνήεν δονεί και δυναμώνει ένα αντίστοιχο ενεργειακό κέντρο.
Και όλες οι δονήσεις να ενώνονται μαζί στο τέλος , σε μία δυνατή θεική επίκληση από όλον τον μαγικό μας κύκλο, με την μελωδία του κίρταν.
Πρόγραμμα :
12.00-13.00 Hatha yoga with Sound
13.00-13.30 Sun Salutations with Mantra
13.30-14.00 Kirtan, singing our heart free
Ο ήχος :
Συνδυάζοντας την εκφορά του ήχου του κάθε ενεργειακού κέντρου με την αντίστοιχη άσανα, αποκτούμε άμεση επίγνωση του σημείου/χώρου όπου το κάθε κέντρο (chakra) εδρεύει, διευκολύνοντας το σώμα μας να εμβαθύνει στην στάση του.
Ακόμα, η προσοχή μας στρέφεται εσωτερικά και αυτό επιταχύνει την απελευθέρωση τυχόν αντιστάσεων από το σωματικό, συναισθηματικό ή νοητικό πεδίο.
Επίσης η απαγγελία των ήχων σε αλληλουχία και η παράλληλη περιφορά συνειδητότητας στα αντίστοιχα ενεργειακά κέντρα κατά την πρακτική της πραναγιάμα η του διαλογισμού, τα ενεργοποιεί, τα συντονίζει μεταξύ τους και τονώνει ολόκληρο το ενεργειακό μας σώμα.
Η προέλευση των ήχων αυτών συνδέεται με τις αρχετυπικές γλώσσες. Τους έφερε στο προσκήνιο η βαθειά σχετική μελέτη δασκάλων yoga, αυτογνωσίας και έκφρασης του βαθύτερου δυναμικού του εαυτού μέσα από την φωνή. Ένας τέτοιος δάσκαλος είναι και ο Joe Tornabene που είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε και να ασκηθούμε μαζί του σε αυτές τις ζωογόνες πρακτικές, στην σχολή της αγαπημένης δασκάλας και συνεργάτιδας μου Jenny Colebourne.
Sun Salutation with Μantras :
Ο Χαιρετισμός στον Ήλιο, η αλλιώς Surya Namaskara, είναι μία αλληλουχία από δώδεκα στάσεις που ευεργετεί το φυσικό σώμα, την ζωτική ενέργεια (prana), το νου και το πνεύμα. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με ή χωρίς τα mantras που αντιστοιχούν στην κάθε στάση. Ο ήλιος είναι η δύναμη που συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία και την συντήρηση της ζωής. Όταν συνδυάσουμε την πρακτική μας με τα mantras αυτά που εξυμνούν την δόξα του, ερχόμαστε σε επαφή με την έκφραση της αληθινής ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας και συνδεόμαστε άμεσα με την ενέργεια της καρδιάς.
Το κίρταν :
Το κίρταν είναι το παραδοσιακό τραγούδι της yoga, εδώ τα mantras τραγουδιούνται σε κύκλο, με την συνοδεία μουσικών οργάνων και κρουστών. Όταν αφεθούμε στην εμπειρία της γλώσσας και της μελωδίας του κίρταν, η καρδιά μας γεμίζει από χαρά, ευγνωμοσύνη και εν-θύμηση. Ετυμολογία λέξης “mantra”: “Man”, standing for “mind”, “tra”, standing for freedom, freedom of mind, or free from the mind.
Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής στη σελίδα της σχολής και στην Ευγενία (Heartspace Yoga)
Η Ευγενία Μηνακούλη, (sn. Atmashruti), έχει πολυετή εμπειρία στην yoga και πάνω από 2500 ώρες διδασκαλίας στο ενεργητικό της.
Διδάσκει δυναμική Hatha Yoga, όπου διδάσκονται asanas,(χαλαρές και δυνατές στάσεις της γιόγκα), pranayama (πρακτικές αναπνοής), χαλάρωση και διαλογισμός.
Oι βάσεις της γνώσης της ξεκινούν από την Satyananda Yoga, από το 1984, όπου συνεχίζει να μαθητεύει και να ανανεώνει την έμπνευση και την διδασκαλία της. Εκεί μυήθηκε σε νεαρή ηλικία στην sannyasa, που είναι η γιογκική παράδοση αναζήτησης και αυτοπραγμάτωσης και η δέσμευση υιοθέτησης των βασικών αρχών της yoga στην καθημερινή ζωή.
Το 1992 παρακολούθησε την εκπαίδευση δασκάλων yoga στο σύστημα του British Wheel of Yoga στο Λονδίνο και το 2003 πήρε το το δίπλωμα διδασκαλίας από το Jenny Colebourne's Illium Center of Light, όπου και δίδαξε για οκτώ χρόνια.
Τα τελευταία 14 χρόνια, διδάσκει σε συνεχή ροή σε καταξιωμένες σχολές και χώρους, (The Secret Place της Ναταλί Μενεγάτου, Χοροχώρος της Βικτωρίας Νούμτα κ.ά) και ιδιαίτερα μαθήματα ατομικά η σε ομάδες στον προσωπικό της χώρο.
Είναι επίσης αναγνωρισμένη σκηνογράφος, με πολυετή εμπειρία στον χώρο και μέχρι σήμερα συνεργάζεται με το θέατρο σε επιλεγμένες παραστάσεις.
Μέσα σε αυτόν τον τομέα εργασίας της, έχει αναπτύξει κοντινή σχέση με τα εικαστικά σε όλες τις μορφές τους και χρησιμοποιεί αυτή την γνώση της όταν διδάσκει yoga στα παιδιά.
Έχει τελειώσει την Αγγλική Φιλολογία και η ευρεία γνώση της της Αγγλικής γλώσσας, της επιτρέπει να προσφέρει κάποια μαθήματα της yoga ταυτόχρονα στα ελληνικά και στα αγγλικά, όταν αυτό χρειασθεί.
Είναι μουσικός με γνώση σε δύο μουσικά όργανα και στο τραγούδι και χρησιμοποιεί αυτήν την γνώση στην διδασκαλία της yoga.
Η παρακολούθηση σεμιναρίων πάνω στην χρήση του ήχου για την ενεργοποίηση των ενεργειακών κέντρων, στο Jenny Colebourne's Illium Center of Light, της έδωσε την δυνατότητα να χρησιμοποιεί αυτό το ισχυρό εργαλείο για την βαθύτερη ενεργοποίηση του φυσικού και ενεργειακού σώματος κατά την διάρκεια του μαθήματος.
Source: www.facebook.com