Hamlet și noi, după W. Shakespeare
Muzeul Național de Artă al României

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

mar. 12/12/2017 de 19h00 à 22h15/strike>

Muzeul Național de Artă al României
49-53, Calea Victoriei
Bucharest
Romania
Laboratorul de Artă, cu sprijinul Ministerului Culturii, vă invită marți, 12 decembrie, orele 19.00, în incinta Muzeului Național de Artă al României, la "Hamlet și noi", un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare. Spectacolul este un manifest pentru artă și cultură în care sensibila actriță Antoaneta Cojocaru își pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului și arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existențiale dezbătute în opera lui Shakespeare: dragostea, relația cu autoritatea, familia, moartea, renașterea.
Cu scopul de a atrage atenția asupra patrimoniului cultural și a monumentelor istorice de valoare, "Hamlet și noi" se va juca în mai multe muzee si case de patrimoniu din București și din țară.
cu participarea extraordinară a lui Adrian Ciobanu, actor al Teatrului Bulandra.
cu: Anca Florescu, Alexandra Giurcă, Răzvan Răduță, Cristiana Ioniță, Teodora Filip, Brian West.
Horia Fedorca, Alin Potop, Vlad Brumaru, Marina Fluerașu, Alexandru Moldovan, Ciprian Chiricheș, Alexandru Ionescu, Teodora Antal - studenți UNATC.
Ioana Lupu, Maria Bucur, Tatiana Gingărașu, Laura Teodor, Cosmin Rudeanu, Ovidiu Condurache.
Sarah West.
și Antoaneta Cojocaru.
Proiecții video: Sineira Studio
Pregătire muzicală: Adrian-George Popescu
Asistent coregrafie: Brian West
Asistent scenografie: Ileana Zirra
Regizor tehnic: Oana Rainer
Sunet și proiecții: Vlad Ștefan
Lumini: Gabi Bucurenciu / Adrian Pitica
Traducere: Leon D. Levițchi și Dan Duțescu
Un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru
Durata spectacolului: 3h (cu pauza)
Mulțumiri speciale Alexandru Oprean, Alexandru Darie - Director Teatrul Bulandra si Mobexpert.
Intrarea la spectacol este gratuită, pe bază de rezervare la adresa de email laura@laboratoruldearta.ro
“Mereu am sperat într-o lume mai bună și în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume nouă, este cel mai aproape de aceste năzuințe. Cred cu tărie că trebuie să sădim ceva în societate, în special când nu ne este comod să o facem. Și mai cred că arta trebuie prețuită în societatea contemporană la valoarea ei: inestimabilă. Mulțumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”. ( Antoaneta Cojocaru)
* Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura, film, design și alte arii artistice conexe, precum și crearea de experiențe profunde de educare prin artă. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat.
** Muzeul Național de Artă al României a luat ființă în anul 1948, an în care i s-a dat în folosință clădirea fostului palat regal de pe Calea Victoriei din București, puternic afectat în urmabombardamentelor din 1944. Încă de la început muzeul a avut un caracter enciclopedic,
grupând colecții variate de artă românească, europeană și orientală.
El este păstrătorul celui mai reprezentativ patrimoniu de artă medievală și modernă românească, un instrument indispensabil pentru cunoașterea culturii vizuale românești. Deschis din 1950 publicului larg, MNAR cuprinde în prezent Galeria Națională (cu Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă), Galeria de Artă Europeană precum și spațiile istorice ale fostului palat regal (Sala Tronului, Sufrageria Regală, Scara Voievozilor).
Source: www.facebook.com