Välkommen till lanseringsevent! (Malmö)
Inkonst

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

mar. 12/12/2017 de 18h00 à 20h00/strike>

Inkonst
Bergsgatan 29
214 22 Malmö
Sweden
RAPPORT OM ETNISK PROFILERING
VÄLKOMMEN TILL LANSERINGSEVENT!
Anmäl dig här: http://bit.ly/2nfAawM (MALMÖ)
“Jag har det senaste året rest fem gånger till Bryssel via Bromma. Jag blir stoppad varje gång. Och måste gå in i ett rum så att de ska kontrollera hijaben. Varje gång. Fem gånger! Det kan inte vara en slump”.
I mitten av december lanserar Civil Rights Defenders, i samarbete med Kriminologiska institutionen vid Stockholms universitet, Slumpvis utvald – en vetenskaplig studie om relationen mellan polisens brottsbekämpande arbete och människors etnicitet. Nu bjuder vi in till två lanseringsevent, ett i Malmö och ett i Stockholm!
För många människor hör det till vardagen att stoppas och misstänkliggöras av polisen endast på grund av att de har ett utseende som kan kopplas till en viss etnisk grupp eller religion. Erfarenheter som i längden riskerar att skapa och spä på ett misstroende mot myndigheten, med allvarliga konsekvenser som följd.
Frågan om etnisk profilering fick mycket uppmärksamhet 2013 i samband med polisens inre utlänningskontroller, Reva, som genomfördes vid tunnelbanan i Stockholm. Det uppmärksammades även stort i samband med DN:s avslöjande om polisens register över romer och under Husbykravallerna. Men trots att ämnet ofta varit föremål för debatt har det saknats systematisk forskning kring hur profilering används för att bekämpa brott och hur det upplevs av den som blir föremål för den.
Den 12 december lanserar vi rapporten i Malmö och bjuder in till ett fullmatat program! För dig som inte har möjlighet att komma har vi ytterligare ett lanseringsevent i Stockholm den 15 december. (För att anmäla dig till Stockholmseventet följ den här länken: http://bit.ly/2zBI9WX).
Här kan du läsa mer om bakgrunden till rapporten och hur studien genomförts: http://bit.ly/2i2A2Ma
.........................................................
PROGRAM MALMÖ 12 DECEMBER.

Anmäl dig här: http://bit.ly/2nfAawM
Tid: 18.00 – 20.00
Plats: Inkonst, Malmö (http://inkonst.com/)
18.00 – 18.15 Mingel
18.15 – 18.30 John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders välkomnar och berättar om arbetet mot etnisk profilering. Civil Rights Defenders har bland annat drivit fallet om polisens register över romer och vann mot staten i Hovrätten tidigare i år.
18.30 – 18.40 Kortfilm av filmkollektivet Recapto Media.
18.40 – 19.40 Panelsamtal. Rapportförfattaren Leandro Schclarek Mulinari, doktorand i kriminologi på Stockholms universitet, presenterar slutsatserna från rapporten "Slumpvis utvald – ras-/etnisk profilering i Sverige". I panelen deltar även Dr Victor Olisa, före detta polis och kriminolog, som senast arbetat som Scotland Yards Head of Diversity och har lång erfarenhet av att jobba mot etnisk profilering i Storbritannien. Även Nicolas Lunabba (verksamhetsledare på Helamalmö) medverkar. I hans arbete med ungdomar stöter han ofta på vittnesmål om polisbemötande som varit stigmatiserande och ibland även våldsamt. Moderator: Katri Linna, människorättsjurist på Civil Rights Defenders.
19.40 – 20.00 Diskussion och frågor.
Source: www.facebook.com