Usamljenost i bliskost u odnosima i partnerstvu
Klub mladih Split

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

jeu. 07/12/2017 de 19h30 à 21h00/strike>

Klub mladih Split
Ruđera Boškovića 20/II
Split
Croatia
Otvoreno predavanje Centra za integrativni razvoj Split
Voditeljica: Asja Kuzmanic, integrativna terapeutkinja, asistentica učiteljica na Centru za integrativni razvoj
U predblagdansko razdoblje, svi mediji potenciraju reklame koje prikazuju okupljanje obitelji, prijatelja, pripadanje, zajedništvo.
Jeste li se ikad pitali koliko imate osoba koje su vam istinski bliske? Kakvi ste s prijateljima? Čini li vam se da ste među njima – sami? Imate li prijatelje s kojima možete biti skroz otvoreni? Ili nemate vremena za druženje jer puno radite? Osjećate li se drugačije od drugih i osjećate li se neprihvaćeno? Nemate ispunjavajući odnos s partnerom, ne osjećate bliskost i razumijevanje? Sramežljivi ste i nemate dobro razvijene socijalne vještine? Osjećate li da vas drugi ne razumiju? Osjećate li (ponekad) da s vama nije sve ok - ja nisam ok? Osjećate li da niste dobrodošli? Sram vas je reći da se osjećate usamljenima?
Ako postavljate sebi ovakva ili slična pitanja, onda je ovo predavanje za vas. Biti će govora o tome kako blokiramo bliskost, što je sve vezano za nemogućnosti ulaska u bliskost te osjećaj usamljenosti : njegovo nastajanje, manifestaciju i utjecaj usamljenosti /izolacije na razvoj naše osobnosti, te posljedice u odraslom dobu.
Osjećaj usamljenosti jedan je od najčešćih izvora ljudske patnje. Iako možemo biti okruženi velikim brojem ljudi, iako možemo imati bogat društveni život - često u dubini duše osjećamo odvojenost, nepovezanost i duboku bol. Nema osjećaja bliskosti za kojim čeznemo. Osjećaj usamljenosti je podloga za depresiju, tjeskobu, osjećaj nepripadanja, izgubljenosti, gubitka samopouzdanja, srama, te je izvor duboke tuge.
Često ne možemo racionalno objasniti zašto biramo odnose u kojima nam nije najudobnije, najzdravije za nas, koji nas ne ispunjavaju i ne čine sretnima. Osjećamo kako nešto nedostaje, ali nismo sigurni što.
Predavanje koje vodim je o usamljenosti i bliskosti, o načinu na koji se povezujemo s ljudima koje volimo, o našim uvjerenjima o sebi i odlukama o ljubavi, koje smo donijeli davno, kao djeca, i kojima još uvijek vjerujemo. Promjena i rast se događa kada s novim „pogledima”, novim iskustvima i uvjerenjima reagirate na stare probleme: strahove, nesigurnosti, sram i krivnju, obrasce i osjećaje a da se pri tom osjećate ugodno u svojoj koži.
_______________________________
NAPOMENA:
Nakon besplatnog predavanja u Klubu mladih, imate priliku sudjelovati na iskustvenoj radionici CIRa o usamljenosti i bliskosti u odnosima i partnerstvu, koja će se 9. 12. 2017. od 10 do 14 h održati u prostorijama Integral Centra.
Radionica je osmišljena kao teorijsko-iskustvena, a na njoj ćete dobiti prostor i podršku da istražite i izrazite svoje emocije osluškivanjem poruka iz tijela, istražite osobnu zapletenost vezano za problematiku usamljenosti i bliskosti.
https://www.facebook.com/events/857346884435079/?ti=cl
Kontakt Asja:
Mob: 091/898 72 84
Mail: integralcentar@gmail.com ili asja.kuzmanic.roje@gmail.com
Source: www.facebook.com