Zbiranje podpore zaprtju trgovin ob nedeljah v Šoštanju, Velenju
Andrej Čuš

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

jeu. 16/11/2017 de 9h00 à 13h00/strike>

Velenje, Serbie
Velenje
Serbia
Z novelo Zakona o trgovini, ki smo jo pripravili v koaliciji Liste Andreja Čuša in Zelenih Slovenije ter nekaj drugih iniciativ, sledimo predvsem ustavnemu načelu ljudske suverenosti, saj je slovensko ljudstvo na najbolj demokratičen način – z referendumom – že izglasovalo odločitev o nedeljskem delu. Načelo socialne države pomeni zahtevo po ustrezni skrbi države za materialno in socialno varnost državljanov.
V tem času smo s spletno peticijo dosegli podporo 10 000 državljank in državljanov Slovenije iz vseh občin, v mesecu novembru pa bomo s svojimi aktivnostmi nadaljevali tudi z zbiranjem podpisov podpore na stojnicah po slovenskih občinah.

Peticija je dostopna na povezavi: https://www.pravapeticija.com/zaprtje_trgovin_ob_nedeljah
Ob tem vas vabimo, da nas obiščete na stojnicah, kjer bomo zbirali podpise podpore državljank in državljanov. V Šoštanju bo stojnica organizirana v četrtek, 16.11.2017, pred sedežem občine, na Trhu svobode 12, med 9.00 - 13.00 uro, prav tako pa bo isti dan organizirani stojnica tudi v Velenju, in sicer pred prostori upravne enote Velenje, Rudarska cesta 6a, prav tako med 9.00 - 13.00 uro.
Ob 10.00 uri se nam bo v Šoštanju pridružil tudi predlagatelj zakona Andrej Čuš, ki bo na voljo za medije, predstavil pa bo tudi aktualno dogajanje v zvezi z zakonom, prav tako pa bo na voljo za druge pobude in vprašanja. Ob 11.00 uri bo predlagatelj zakona Andrej Čuš na voljo za zainteresirano javnost in medije tudi v Velenju.
Dogodek bo potekal ne glede na vremenske razmere.
Source: www.facebook.com