Radionica Vezenja
Udruga Vestigium

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

sam. 18/11/2017 de 10h00 à 12h00/strike>

Udruga Vestigium
Rudeška 142
10000 Zagreb
Croatia
Radionica vezenja
Na spomen veza većina ljudi se vrlo vjerojatno sjeti bogatog narodnog veza, ali vez može biti vrlo kreativna i zabavna tehnika uz pomoć koje možete izraditi različite motive na tekstilu.
Na ovoj radionici izraditi ćemo jedan takav motiv. Svaki polaznik će dobiti šablonu s motivom, svoj okvir za vez, tkaninu iglu i konce. Radi lakšeg učenja svima će biti ponuđen isti motiv, ali svatko ga može personalizirati po svojoj volji, naprimjer odabirom boja po želji. Ako netko želi svakako može raditi i vlastiti motiv, po osobnom odabiru.
Na radionici ćete naučiti izradu:
- plosnog veza
- lančanog boda
- zrnčanog boda
Svoj rad, okvir na kojem ste radili i šablonu s motivom nosite doma.
Donacija za radionicu je 120kn obiteljska - prikupljamo za materijal i prostor.
Na radionicu možemo primiti 10 polaznika, pa brzo rezervirajte svoje mjesto na: tekstilna.radionica@gmail.com
O voditelju radionice:
Ivan se s različitim tekstilnim tehnikama, a tako i s vezom, susreo prije petnaest godina u Školi primijenjene umjetnosti i dizanja, gdje se školovao na odjelu dizajna tekstila. Kasnije se s tom i sličnim tehnikama susreo na Tekstilno-tehnološkom fakultetu na kojem je završio studij modnog dizajna i kostimografije. Danas se bavi modnim dizajnom i kostimografijom, kao i raznim modnim i tekstilnim radionicama kao što je ova, radionica tkanja i radionica modnog crtanja i dizajna, koju također održava u suradnji s udrugom Vestigium.
Source: www.facebook.com