DeltaCraft at MBQ
Ecopolis

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

jeu. 16/11/2017 de 18h00 à 21h00/strike>

Mesteshukar ButiQ
Edgar Quinet, nr. 7
Bucharest
Romania
Joi, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00 vă așteptăm la magazinul Mesteshukar ButiQ (str. Edgar Quinet, nr. 7, București) să faceți cunoștință cu cele mai noi produse DeltaCraft!
Un nou portofoliu de produse ce împletesc meșteșugurile, motivele și tradițiile din Delta Dunării cu designul de obiect contemporan au fost finalizate în toamna 2017 și sunt prezentate în premieră în București!
Produsele DeltaCraft 2.0 sunt:
Harnașamentul urban, un nou concept de accesoriu util pentru plimbări în parc sau în Delta, realizat în întregime din piele naturală, fără cusături, accesorizat cu noduri specifice harnașamentelor de cai. Designul a fost realizat de Ana Botezatu, iar meșteșugar a fost Toma Florian, pielarul DeltaCraft din Agighiol.
Seria ÎnLete(a) Masă și Cuier, au fost realizate de Dragos Motica și meșterul din Letea, Petre Crimschi. Acestea au fost inspirate de viața lentă și tihnită din satul Letea și de meșteșugul bătutului stufului pe acoperișuri, care le-au fermecat pe designer.
Coșul din papură cu manere din piele este inspirat de coșurile tradiționale găsite în Deltă, cărora designerul Ana Botezatu le-a adăugat un “twist” de împletitură de bici din piele, realizat de același Florin Toma. Coșul a fost împletit cu măiestrie de Florica Arion, din satul Luncavița.
Șalurile “Valuri la Letea” vorbesc despre motivele arhitecturale decorative găsite în Deltă, împletite cu peisajul natural și cu sentimentul de liniște și căldură care te învăluie pe malurile canalelor deltaice. Magda Vieriu a fost inspirată de toate acestea și a creat o serie de pattern-uri, preluând din lucrătura tradițională a covoarelor din lână, rezultând trei modele de șaluri.
Geanta Pielarului este un produs rezultat colaborativ între echipa proiectului și pielarul Florin Toma, care și-a exprimat dorința de a experimenta și cu alte tipuri de produse. A ieșit o geantă “țintită” pentru publicul urban, încăpătoare și rezistentă și care integrează din meșteșugul făuririi harnașamentelor de cai, îndeletnicirea tradițională a pielarului.
Mai multe informații despre colecție găsiți pe www.deltacraft.ro
Buna dispoziție va fi asigura de Three Happy Brewers, care vor întreține momentele de socializare cu gustoasele lor beri artizanale!
Credit foto: Claudiu Popescu
Parteneri media: Green Report, The Institute, Think Outside the Box
DeltaCraft 2.0 este un proiect derulat de Ecopolis si co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Source: www.facebook.com