Kohlhaas - közönségtalálkozó és könyvbemutató
Szkéné Színház

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

sam. 18/11/2017 de 15h00 à 18h30/strike>

Szkéné Színház
Műegyetem rakpart 3. II. emelet
1111 Budapest
Hungary
2015-ben mutatta be Hegymegi Máté rendezésében egy független színészcsapat (Szkéné Színház - Zsámbéki Színházi Bázis - MASZK Egyesület, Szeged koprodukciójában) Kleist Kohlhaas Mihály című elbeszélésének színpadi változatát. Az előadás – amely 2016-ban a elnyerte a legjobb független előadás díját a színikritikusoktól – azóta is a Szkéné Színház műsorán van. A sikeres előadás alapja az a szuverén színpadi adaptáció, amelyet Gábor Sára dramaturg és Hegymegi Máté rendező készített Kleist művéből. A darab a Selinunte Kiadó Kortárs klasszikusok című kötetében meg is jelent, több olyan szöveggel együtt, amelyek klasszikus művekből, mitológiai történetekből indulnak ki, de azok mai szellemű, érvényes olvasatát adják.
Ezt a kötetet mutatjuk be a Kohlhaas november 18. délutáni előadása után kb. 17 órától, ahol nemcsak az adaptációt készítő Gábor Sárával és Hegymegi Mátéval beszélgetünk, hanem alkotótársaikkal, az előadásban szereplő színészekkel is.
A beszélgetésre szeretettel várjuk az előadás nézőit és a külső érdeklődőket is. A beszélgetést a kötet szerkesztője Sádnor L. István vezeti.
A program ingyenes és regisztráció sem szükséges!
november 18. 15.00 - 17.00 előadás
november 18. 17.00 - 18.30 beszélgetés
Source: www.facebook.com