Poesiti med Aina Villanger og Joanna Rzadkowska
Norsk Forfattersentrum Midt-Norge

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

ven. 17/11/2017 de 19h30 à 22h30/strike>

SELLANRAA
Kongens gate 2
7011 Trondheim
Norway
Til høstens siste Poesiti har vi invitert to av de mest spennende unge forfatterne vi har her til lands. Aina Villanger og Joanna Rzadkowska har til felles at de med sine to første bøker har markert tydelige og uredde forfatterskap, som er med på å gjøre norsk litteratur til et mer interessant farvann.
Aina Villanger (f.1979) debuterte med diktsamlingen Langsang: et flytans habitat i 2012, til strålende kritikker.
Hennes andre bok, prosaverket Baugeids bok, er et historisk portrett av den benediktinske nonnen Baugeid som levde ved klosteret Gimsøy ved Skien. Det vakre språket og flytende prosaen har fått kritikere (Klassekampen) til å kalle henne en toneangivende forfatter i sin tid.
Joanna Rzadowska (f.1986) er utdannet psykolog, og jobber i tillegg som skribent og oversetter. Hennes første diktsamling Gjentakelsestvang utkom i 2012, og i 2016 fulgte hun opp med utgivelsen Luftmensch. I 2016 ga hun også ut Flamme-singelen Polen sammen med Hilde Susan Jægtnes.
Rzadowska har i tillegg oversatt en av Polens absolutt fremste diktere Zbigniew Herbert til norsk, i samleutgaven I hjertet av tingene som ble utgitt på Aschehoug i 2017.
Source: www.facebook.com