Radionica - Yin Yoga s Andrijom
Yoga Centar Zanshin Pula

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

dim. 12/11/2017 de 9h30 à 15h15/strike>

Yoga Centar Zanshin Pula
Ulica Ljudevita Gaja 3
52100 Pula
Croatia
- Radionica yin joge namijenjena praktičarima i učiteljima joge
- Ne zahtijeva velike tjelesne napore i dobrodošli su praktičari svih stilova joge 🙂
U studenom će nas u našem Yoga centru Zanshin u Puli posjetiti Andrija Bosanac Schroetter, certificirani učitelj Yin Yoge <3
U nedjelju, 12.11.2017. od 09:30 - 15:30 Andrija će nas provesti kroz praksu Yin Yoge i predavanje, a druženje ćemo zaokružiti u Yang stilu, uz Dragon Dance.
Yin joga je polagan i revitalizirajuć stil joge, nastao pod utjecajem taoističke filozofije, budističkih tehnika meditacije i klasične hatha joge, kojima se jača svijest o tijelu na dubok i suptilan način. Yin joga je stil u kojem polagano i s punom pažnjom ulazimo u asane i zadržavamo ih dugo – pet minuta ili duže – i zbog toga nam dozvoljava da zaronimo u duboke slojeve našeg bića.
Intenzitet i dobrobiti prakse yin joge ovise o vremenu zadržavanja asana i temperaturi mišića: mišići nisu zagrijani kako bi više naprezanja preuzela vezivna tkiva. Yin joga je meditativna praksa i njeguje unutarnju tišinu, a zbog dugog zadržavanja položaja kultivira strpljenje.
Nakon uvodnog sata Yin Yoge (90min), pričati ćemo o praksi, teoriji, anatomiji i principima na kojima Yin Yoga počiva (90 min).
Nakon teoretskog dijela radionice vratit ćemo se praksi, jer - kako kaže tvorac yin joge Paulie Zink - „kompletna umjetnost yin joge je kombinacija yina i yanga, asana i pokreta između asana“ – te se prebaciti na Dragon Dance, „Ples Zmaja“, osebujnu osnažujuću jogijsku sekvencu koja stimulira tijek prane unutar organizma uz pomoć potpune svjesnosti i intenzivnog pokreta.
O Andriji :
Po zanimanju, Andrija je akademski glazbenik trombonist (Gradsko kazalište “Komedija”) i certificirani Yoga učitelj (Gaia Yoga RYT 200, Yin Yoga RYT 100 (Sebastian Pucelle, Murielle Burellier).
Andrija se prvi put susreće s istočnjačkim tradicijama i učenjima 2003. godine kada odlazi na svoje prvo putovanje u Indiju, gdje uz predano proučavanje vedskih tekstova i raznih filozofskih škola, dolazi do svog prvog yoga sata u tradiciji klasične Hatha yoge.Njegovo yoga putovanje nastavlja se kroz dinamične (yang) stilove Ashtange, Vinyase i Power yoge, kao i upoznavanje sa nježnijim i suptilnijim stilom yin yoge koje predano vježba od 2011. godine. Kako je jedan od Andrijinih glavnih životnih principa balansiranje energije (muško – žensko, shiva – shakti, yin – yang…..), takav je i njegov pristup yogi. Bez obzira na stil (yin/yang), poseban značaj pridaje svjesnom i opuštajućem načinu vježbanja.
Raspored :
09:30 - 11:00 : Yin joga – praksa
11:15 - 12:45 : Yin joga – teorija (anatomija, fascija, temelji, učinci, pitanja)
12:45 - 14:00 : Pauza za ručak
14:00 - 15:15 : Dragon Dance
Cijena:
180 kn
Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete na centarzanshin@gmail.com
Source: www.facebook.com