Heavy Weather | GetCloser Jazz Fest 2018

avril
07

sam. 07/04/2018 de 19h00 à 23h00

Fuseau horaire : Budapest (GMT+01:00)

MOMkult
Csörsz utca 18.
1124 Budapest
Hungary
Budapest

Osztrák Kulturális Fórum - Österreichisches Kulturforum Budapest

A Heavy Weather (1977) a fúziós jazz legfontosabb zenekarának, a Weather Reportnak nyolcadik albuma volt. A Joe Zawinul, Wayne Shorter, Jaco Pastorius, Alex Acuña és Manolo Badrena felállású együttes lemeze a mindeddig a legnagyobb példányszámban eladott jazz album. Erről a legendás lemezről nevezte el magát, a 10 éve elhunyt Joe Zawinul, a Weather Report osztrák származású billentyűse munkássága előtt tisztelgő nemzetközi együttes, a Heavy Weather.

A norvég, osztrák és magyar zenészekből álló zenekart a norvég basszusgitáros, Per Mathisen hozta létre, aki 1975-től, három évig a Weather Report tagja volt. A Heavy Weather szaxofonosa, a bécsi Gerald Preinak. A zenekar dobosa Herbert Pirker, aki az egyik legkeresettebb osztrák zenész, ütőhangszerese Mogyoró Kornél.

A hangszeres improvizációra nagy hangsúlyt helyező Heavy Weather repertoárja nem csak a névadó album számaiból áll, hanem a legendás kvintett összes korszakából játszanak, valamint, Joe Zawinul és Per Matheisen kompozíciók is bekerültek a műsorba.

A koncert az Osztrák Kulturális Fórum támogatásával valósul meg.

Source: www.facebook.com


MOMkult
Csörsz utca 18.
1124 Budapest
Hungary

#concert Arts & Entertainment Government Organization
Nous avons temporairement désactivé la possibilité de naviguer vers les tags.