VR Meet-up: VR / AR / MR v eksperimentalnih vodah
Poligon -> kreativni center

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

mar. 17/10/2017 de 19h00 à 21h00/strike>

Poligon -> kreativni center
Tobačna ulica 5
1000 Ljubljana
Slovenia
Osrednji namen VR srečanj je povezati razdrobljene razvijalce in interesente s področja navidezne resničnosti, medsebojno deliti svoje izkušnje, nove vsebine ter stkati vezi, ki lahko vodijo v potencialno sodelovanje. Tokratni tematski okvir bo posegel v eksperimentalne vode obogatene oziroma izboljšane, navidezne ter mešane resničnosti.
Predavatelj, Dr. Jože Guna, sicer docent na Fakulteti za elektrotehniko bo uvodoma postavil jasne ločnice med različnimi realnostmi, ki se jih dandanes še zmeraj vse pogosteje zamenjuje. Vzporedno bo predstavil obstoječe ter prihajajoče naprave ter tehnološki razvoj na zajetih področij. Osredotočil se bo na tehnični aspekt interakcij ter predstavil domače eksperimente s področja VR/AR/MRja:
• Rehabilitacija z VR s Parkinsovo boleznijo obolelih posameznikov ter področna raba novih tehnologij
• Raziskovanje motenj aktivnosti in pozornosti (ADHD) z novimi tehnologijami
• Eksperimentiranje z AR in spremljanjem (igranjem) nogometa
• Raziskovanje kiber slabosti, ki je povezana z VR ter ključne ugotovitve
• Interaktivni peskovnik
O predavatelju:
Dr. Jože Guna je docent na Fakulteti za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani. Njegovo področje dela obsega raziskave uporabniške izkušnje, multimedijskih sistemov ter rešitev s področij navidezne, izboljšanje in mešane realnosti. Vodi več nacionalnih in mednarodnih projektov ter je nosilec industrijsko priznanih certifikatov podjetij Apple, Cisco in Comptia. Je senior član organizacije IEEE ter svetovalec študentske veje IEEE Ljubljana.
Source: www.facebook.com