Slam poetry est és Open Mic / Tunyi & Színész Bob
Nem Adom Fel Cafe & Bar

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

ven. 13/10/2017 de 19h00 à 21h00/strike>

Nem Adom Fel Cafe & Bar
Magdolna utca 1
1082 Budapest
Hungary
SLAM POETRY EST
Tunyogi Imre és Színész Bob, alias Horváth Kristóf
Az este folyamán lehetősége van mindenkinek kipróbálnia magát vagy bemutatnia a tehetségét az "Open MIc" keretében. Ez azt jelenti, hogy három percben előadhatja amit éppen a jelenben gondol - slam poetry műfajban.
A belépés ingyenes.
MI AZ A SLAM POETRY?
A slam poetry egy előadó költészeti stílus, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. A műfaj a múlt század nyolcvanas éveinek közepén jelent meg, mint önálló előadói műfaj, a Spoken Word versengő formájaként, Marc Kelly Smith („Slampapi”) kezdeményezésére. Ez egy modern költészeti stílus, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos.
Nem versfelolvasás, mert első hallásra is érthető a szöveg és többnyire fejből mondják, színpadi elemekkel tarkítva. Nem színházi előadás, mert nincs előzetes forgatókönyv, bárki felmehet a színpadra. Nem rap, mert nincs alatta zene és nem is szükséges a kötött ütemes lüktetés. Kicsit mégis rap, mert az utca nyelvén szól, aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. Kicsit mégis színház, mert az egyes versek előre megtervezettek, begyakoroltak és az előadók a szavakon kívül egész testüket is bevethetik. Kicsit mégis vers, mert többnyire van benne rím, hasonlat, metafora és egyéb költészeti elemek. Ez egy kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson!
Source: www.facebook.com