Концерт-спектакъл "Сарсуела"
State Opera - Stara Zagora

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

sam. 14/10/2017 de 19h00 à 20h30/strike>

State Opera - Stara Zagora
бул. Митрополит Методий Кусев 30, Стара Загора
6000 Stara Zagora
Bulgaria
На 14 октомври от 19.00ч. в залата на Държавна опера-Стара Загора заповядайте на концерта-спектакъл „Сарсуела“. Диригент е Свилен Симеонов, хореографията е на Ромина Славова, участват оркестър и балет на Държавна опера-Стара Загора.
Това е концерт- спектакъл,който възпламенява чувства и емоции.Не-толкова позната, но изключително завладяващата музика на испанската оперета, ще звучи в последната нощ на Августиада – Фестивала на виното и културното наследство в Стара Загора.Преливащо опиянение от аромати и темперамент. Специален гост на този концерт е диригентът Свилен Симеонов, който е автор на програмата за концерта.
Като жанр сарсуелата е много близо до оперетатат с изобилието от балет и характерни испански танци – хота, болеро, абанера и сегидийя. Романтичният период на сарсуелата е от до 1950 г., когато са написани повечето красиво звучащи мелодии. Има 2 вида сарсуели: хенеро чико-едноактни, в които преобладава диалогът и хенеро гранде – с много арии, ансамбли, хорове, интермедии и танци. Известни испански оперни певци имат записи на откъси и даже цели сарсуели: Хосе Карерас, Пласидо Доминго, Хуан Понс, Карлос Алварес, Монсерат Кабайе, Тереса Берганса, Мария Байо, Пилар Лоренгар.
Source: www.facebook.com