Parti-Nagy Lajos, Molnár Krisztina Rita költők Arany Jánosról
Országos Széchényi Könyvtár

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

ven. 13/10/2017 de 18h00 à 21h00/strike>

Országos Széchényi Könyvtár
Szent György tér 4-5-6.
1014 Budapest
Hungary
„Őszbe csavarodott a természet feje” – Őszi ARANYlás kortárs költők kalauzolásával – Exkluzív tárlatvezetés Parti Nagy Lajos költő-, író-, szerkesztő-, kritikussal és Szószövés Molnár Krisztina Rita költő-, író-, műfordítóval
18 órától az V. szinti Ereklyetérben és a VI. szinti Manuscriptoriumban Parti Nagy Lajos költő tart exkluzív tárlatvezetést a nemzeti könyvtár bicentenáriumi Arany János-kiállításában. A tárlat – többek között – az Arany János-i költészet hatását is vizsgálja, amelynek keretében a szervezők 200 kortárs költőt szólítottak meg, hogy írjanak költeményt Arany Jánoshoz kapcsolódva. Parti Nagy Lajos beküldött költeménye, a nyúgalomb című alkotás is szerepel a tárlaton.

18.30 és 20 óra között Molnár Krisztina Rita költő várja az érdeklődőket „Szószövésre” a VI. emeleti Díszterembe. Hogyan lehet megragadni és leírni gondolatokat, érzéseket, élményeket, hangulatokat? Hogyan lehet szavakba önteni egy dallamot, egy tájat, egy tárgyat? Meg lehet-e találni és hogyan a megfelelő formákat és kifejezéseket? Ha érdekli az e kérdésekre adható választ, várjuk Molnár Krisztina Rita költő „kihelyezett” íróműhelyébe.
A programra előzetes regisztráció szükséges a jelentkező pontos nevének és életkorának megadásával: pr@oszk.hu
Source: www.facebook.com