Nacht van de Duisternis - Denderleeuw
Heemkundige Kring Iddergem

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

sam. 14/10/2017 de 20h00 à 22h00/strike>

Denderleeuw
A. De Cockstraat 1
9470 Denderleeuw
Belgium
Op zaterdag 14 oktober vieren we de 22ste editie van de Nacht van de Duisternis. Dan wordt in zo veel mogelijk steden en gemeenten het licht gedoofd en kan je even in alle rust genieten van de gezelligheid van een donkere nacht.
Vlaanderen is één van de meest verlichte regio’s ter wereld, zoals onlangs nog vanuit het ruimtestation ISS op foto zichtbaar werd.
Zo gebruikt ons land ongeveer 2,2 miljoen straatlampen om de wegen te verlichten. Bovendien wordt er vaak ondoordacht verlicht:
verkeerd gericht, te fel of op de foute plaats. Dit veroorzaakt naast de energieverspilling ook de nodige lichthinder en lichtvervuiling.
Te veel verlichting is namelijk schadelijk voor zowel mens, plant als dier. Denk maar aan slaap- en gezondheidsproblemen of een
verstoorde dag- en nachtcyclus. Net als elk jaar ondersteunt Denderleeuw de campagne en dooft de gemeente de klemtoonverlichting aan de Sint-Amanduskerk in Iddergem en Denderleeuw en de Sint-Pieters-Banden in Welle. Met deze actie willen we iedereen aan het denken zetten en tonen dat we best met wat minder verlichting kunnen.
Ga mee op fakkeltocht!
Geniet ten volle van de Nacht van de Duisternis en sluit je aan bij onze gezellige avondwandeling door en rond Iddergem. In samenwerking met de Heemkundige Kring Iddergem gidsen we je een kleine 4 kilometer doorheen de mooiste wegen en weetjes van Iddergem.
We verzamelen om 20 uur aan de parochiezaal in de Sint-Antoniusstraat en komen terug rond 21.45 uur. Na de wandeling kan je nog even napraten bij een gratis drankje.
Deze fakkelocht wordt georganiseerd door de gemeente Denderleeuw en de Heemkundige Kring Iddergem.
Wil je ook een signaal geven? Doof dan alle overbodige verlichting in de nacht van zaterdag 14 oktober, reclame-, tuin-, sfeer- of
gevelverlichting, het mag allemaal even uit!
Source: www.facebook.com