Met BRAL naar Save | Change the City
BRAL.Brussels

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

mar. 19/09/2017 de 12h30 à 13h30/strike>

BRAL.Brussels
Zaterdagplein 13 Place du Samedi
1000 Brussels
Belgium
Op 19 september tussen 12u30 u. en 13u30 bezoekt de BRAL dé zomertentoonstelling van 2017: Save | Change the City & Corporate Arcadia. Heel de BRAL-ploeg zal er zijn en we hopen samen met jullie de tentoonstelling te ontdekken. Ongetwijfeld brengt de tentoonstelling bij de anciens herinneringen en straffe verhalen naar boven. En voor de jonkies is het een fijne opfrissing van de (recente) geschiedenis van het Brusselse stadsactivisme.
Onze gids is niemand minder dan Jos Vandenbreeden. Jos is medeoprichter (en eerste directeur) van het Sint-Lukasarchief. Als erfgoedspecialist lag hij mee aan de basis van de strijd tegen de afbraak van menig waardevol gebouw. Met succes: dat het Flagey-gebouw er nog staat, is mee zijn verdienste. Jos is samen met Maurice Culot en Yaron Pesztat commissaris van deze tentoonstelling. Dé geknipte persoon dus om er ons door te loodsen.
Over de tentoonstelling:
“De CIVA Stichting geeft een unieke kijk op een halve eeuw stadsplanning in Brussel. Twee tentoonstellingen kijken met hun eigen bril naar de evolutie van de Brusselse stedenbouw, de architectuur en het omgaan met erfgoed en patrimonium: Save | Change the City – Unbuilt Brussels #01 zoomt in op de bruxellisation, waarin onder impuls van bouwpromotoren en politiek alles moest wijken voor zogeheten moderne architectuur. Corporate Arcadia kijkt vooral naar de architectuur van de jaren ’90 en vroege jaren 2000… en hoe dat de huidige aanblik van Brussel heeft bepaald. “
Source: www.facebook.com