Svjetlo & Voda! Izvedba, dijalog s publikom i instalacija
Prostor Plus

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

sam. 16/09/2017 de 20h00 à 22h00/strike>

Prostor Plus
Korzo 28/I
51000 Rijeka
Croatia
Voda kao inspiracija, Tesline misli, pogled na svijet, energija i dijeljenje iste; polaznice su u istraživanju i kolaborativnom radu ovog projekta. Prikupljenim rezidencijalnim, istraživačkim, improvizacijskim, izložbenim i otvorenim pristupima kreativnog procesa kreirana je izvedba predstave i instalacija novog nastalog rada.
Koncept projekta propitkuje slobodu tijela i uma povezanih prirodom te snagu slobode pokreta kao jedinstvenog komunikacijskog kanala lišenog svih prepreka. Svjetlost, voda, energija i snaga zapažanja doživljena pokretom, stavljaju tijelo u poziciju provoditelja energije.
Tesline misli, pogleda na svijet, energija i dijeljenje iste, polaznice su svakog suradnika u istraživanju i kolaborativnom radu. Istraživanjima i novim kolaboracijama ovaj projekt otvara nove vidove komunikacije suvremenog umjetničkog produkcijskog stvaralaštva s publikom, lokacijama stvaralaštva te svim sudionicima uključenim u rad.
Na osebujnim karlovačkim lokacijama uz same rijeke, koje su bile velika inspiracija i samom Nikoli Tesli, umjetničkim istraživanjem težilo se pronalasku novih plesnih, zvukovnih i vizualnih refleksija. Metaforičkim frekvencijama tijela, pokreta i zvuka prate se i međuodnosi medija izražavanja.
Ovaj multidisciplinarni suvremeni projekt donosi ne samo novo umjetničko djelo, već i novo propitkivanje izvođača i publike te stremi pronalasku inovativne ideje na temelju čovjeka koji je obasjao svijet!
Rad na projektu inspiriran svjetlom i vodom bavi se i interakcijom elektroničkog i elektroakustičkog zvuka i pokreta kroz improvizaciju. Kroz zajednički proces suradnika na projektu pronalaze se i nove forme i strukture izražavanja radeći zajedno na metaforičkim frekvencijama tijela i zvuka. Međuigra pokreta i zvuka u prostoru prati i međuodnose instrument – tijelo / uređaj, pokret / zvuk.
Kolaborativna zajednička tema donosi ne samo novo umjetničko djelo, već i nova propitkivanja izvođača i publike. Ona unapređuje ono najbitnije, a to je mogućnost daljnjeg prenošenja Tesline vizije bitne za čovječanstvo, suvremenost i ideju kreativnosti, mašte, vizualizacije.
Nakon izvedbe zamišljen je razgovor s publikom i njihovim povratnim inputima koji bi na neki način prikupljenim smjerrnicama iz ''akumulatora ideja'' bili uključeni u nadolazećim novim izvedbama.
Jednako tako predstavi bi prethodila i instalacija penduluma te iskustvo javnosti koje prati put od intzeraktivnog momenta, do gledanja predstave i zavrsava razgovorom.
PROGRAM:
• Instalacija Pendulum
• Izvedba Svijetlo & Voda - prikaz djela u nastajanju
• Razgovor s publikom - Nakon izvedbe zamišljen je razgovor s publikom i njihovim povratnim inputima koji bi na neki način prikupljenim smjernicama iz ''akumulatora ideja'' bili uključeni u nadolazećim novim izvedbama.
Umjetnički, kreativni, izvođački i suradnički tim:
Melita Spahić Bezjak -ideja, koncept, koregrafija
Maja Drobac - plesna umejtnica
Nives Soldičić – plesna suradnica u kreativnom procesu
Ana Horvat -glazbena umjetnica
Valent Samardžija – glazbeni umjetnik
Deborah Hustić -glazbena i medijska umjetnica
Majda Džanić Bogojević -video i tehnologija
Marina Petrović-DIY umjetnica
Saša Bogojević -dizajner rasvjete
Denis Stošić -fotografija
Ivana Slunjski -suradnica za dokumentaciju projekta
prof. Ivan Požega – mentor, suradnik u izradi scenografije, Penduluma
Projekt se provodi u partnerstvu s platformom Clubture, udrugom za razvoj "uradi-sam" kulture - Radiona te udrugom za scenske umjetnosti Prostor Plus a uz financijsku podršku Ministarstva Kulture RH, Grada Zagreba, Nacionalne zaklade, Grada Karlovca i Zaklade "Kultura nova".
Source: www.facebook.com