Kliker radionica za djecu i odrasle „BUDI Kreativan – BUDI SVOJ"
Prostor Plus

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

dim. 17/09/2017 de 10h00 à 12h00/strike>

Prostor Plus
Korzo 28/I
51000 Rijeka
Croatia
KLIKER RADIONICA ZA SVE, DJECU I ODRASLE:
„BUDI KREATIVAN – BUDI SVOJ“
Plesna pedagoginja: Ilijana Lončar, prof.
Uzrast: školski i predškolski te njihovi odrasli.
Kroz interaktivne oblike rada ova radionica polaznicima nudi upoznavanje tehnika kreativnog plesanja u različitim kontekstima. Sudionici će naučiti kako stimulirati želje i sposobnosti da se izraze kroz pokret, potaknuti maštu i kreativnost u izražavanju emocija, raspoloženja i ideja, kako upotrijebiti druge umjetničke forme kao motiv u kombinaciji s plesom i pokretom, te kako kreirati i realizirati kratku koreografiju poštujući prijedloge drugih.
Na zabavno - edukativno - kreativni način proći ćemo kroz osnovne razvojne obrasce kretanja, razvijati vještine međusobnog slušanja i gledanja te zajednički kreirati plesne situacije i priče.
ILIJANA LONČAR rođena je 1973. godine u Osijeku. Samostalna je umjetnica i od 1997.godine članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske kao profesionalna plesačica suvremenog plesa. Usavršavala se u Alvin Ailey Dance School – New York (USA), Vlaamse Dance Academy-Brugge (Belgija), Arena Dance Theater –Amsterdam (Nizozemska) te na aerobik konvenciji u Essenu (Njemačka), te nizu hrvatskih plesnih seminara. 2000.godine osnovala Plesnu radionicu Ilijane Lončar u Požegi koja okuplja više od stotinu i pedeset plesača predškolske, školske i srednjoškolske dobi. Surađuje s Gradskim kazalištem Požega kao glumica, plesačica i koreografkinja u predstavama: «Petar Pan», «Čarobnjak iz Oza», «Plava boja snijega ili show kod dvorske lude», «Pinokio», «Pipi Duga Čarapa», «U svijetu bajki»,i «Mačak u čizmama», « Poklon djevojčice sa žigicama»,»Otmica» , «Sretni princ» i „Razigrajmo Melitu“. Kao koreografkinja surađivala je i s drugim hrvatskim kazalištima na različitim projektima: Dobitnica je nagrada Zlatna Žar ptica za scenski pokret predstave «Čarobnjak iz Oza» Gradskog kazališta Požega na «Naj, naj, naj – festivalu» 2001. godine u Zagrebu, Zlatna Žar ptica za scenski pokret i koreografiju predstave «Plava boja snijega ili show kod dvorske lude» Gradskog kazališta Požega na «Naj, naj, naj – festivalu» 2002 god. u Zagrebu. Inicijatorica je i organizatorica dvaju jedinstvenih projekata u gradu Požegi i županiji: projekt obilježavanja MEĐUNARODNOG DANA PLESA, te POŽEŠKOG PLESOKAZA koji okuplja više od 400 plesača amatera iz 21 hrvatskog grada i iz inozemstva. Voditeljica je radionica KREATIVNOG PLESA za plesače, voditelje plesnih grupa, odgajateljice i nastavnike.
Mjesto: Filodrammatica, Korzo 28/I, Rijeka
Vrijeme trajanja radionice: 10-12 h
Kotizacija: 100 kn prijave i uplata do 13.9. // 150kn ( prijave i uplate od 13. rujna)
Obavezna je prijava i uplata kotizacije na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Kotizacija za Kliker radionicu Djeca i odrasli BUDI KREATIVAN – BUDI SVOJ" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu. Prijave se primaju do 15.9.2017. na mail prostorplus@gmail.com.
Radionica Kreativna komunikacija realizirana je u suradnji s mrežom KLIKER i Vijećem Mladih Benčić. Rad mreže KLIKER podržava Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture RH. Rad Prostora Plus podržava Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.
Source: www.facebook.com