Kliker radionica za plesače “BUDI Kreativan – BUDI SVOJ”
Prostor Plus

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

dim. 17/09/2017 de 14h00 à 17h15/strike>

Prostor Plus
Korzo 28/I
51000 Rijeka
Croatia
KLIKER RADIONICA ZA PLESAČE
“BUDI KREATIVAN – BUDI SVOJ"
Plesna pedagoginja: Ilijana Lončar,prof.
Radionica je namijenjena amaterskim plesačima/icama koji imaju određenog iskustva u plesu, profesionalnim plesačima/icama te plesnim pedagozima/ginjama. Amaterskim plesačima/cama pomoći će u prepoznavanju i spoznaji vlastitih mogućnosti u kreativnom plesu, profesionalnim plesačima/cama služi kao alat za izlazak iz vlastitih stereotipa, pronalazak iskonske motivacije za plesom koji može biti pritajen zbog profesionalnih zahtjeva, a plesnim pedagozima/ginjama može poslužiti kao dodatni sadržaj za nadogradnju njihovih postojećih metoda rada.
Težište ove radionice biti će na tehničkom i mentalnom osvještavanju tijela i individualnom upoznavanju pojedinih obrazaca kretanja.
Pojam cjelovitosti i pojam fragmentiranja biti će obrađeni sa podjednakom važnošću, a probati ćemo približiti pojmove impulsa i namjere, na novi način, kroz brze i dinamične kombinacije.
Kroz poticanje veće kreativne slobode kretanja radit ćemo i na oslobađanju straha od improvizacije i smišljanju novih individualnih načina kretanja.
U praksi ćemo početi sa zagrijavanje, povezivanja s podom , radom na centru i perifernim dijelovima tijela.
Radit ćemo uglavnom kroz kraće i duge fraze na podu i gore, a klas ćemo završiti sa skokovima i završnom koreografijom koju ćemo uvažavajući prijedloge svih polaznika radionice zajednički smisleno uobličiti.
Veliku važnost dajemo improvizacijskom dijelu radionice u kreativnom smislu , preispitujući da li uopće postoji “dobro” i “ loše” u individualnoj kreaciji, a završit ćemo sa osvještavanjem grupne instant kompozicije.
Radionica je zamišljena kao prostor istraživanja vlastitih mogućnosti tijela s aspekta tehničke preciznosti i emocionalne slobode koristeći strukturiranu improvizaciju vođenu motom „Budi kreativan – budi svoj“.
ILIJANA LONČAR rođena je 1973. godine u Osijeku. Samostalna je umjetnica i od 1997.godine članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske kao profesionalna plesačica suvremenog plesa. Usavršavala se u Alvin Ailey Dance School – New York (USA), Vlaamse Dance Academy-Brugge (Belgija), Arena Dance Theater –Amsterdam (Nizozemska) te na aerobik konvenciji u Essenu (Njemačka), te nizu hrvatskih plesnih seminara. 2000.godine osnovala Plesnu radionicu Ilijane Lončar u Požegi koja okuplja više od stotinu i pedeset plesača predškolske, školske i srednjoškolske dobi. Surađuje s Gradskim kazalištem Požega kao glumica, plesačica i koreografkinja u predstavama: «Petar Pan», «Čarobnjak iz Oza», «Plava boja snijega ili show kod dvorske lude», «Pinokio», «Pipi Duga Čarapa», «U svijetu bajki»,i «Mačak u čizmama», « Poklon djevojčice sa žigicama»,»Otmica» , «Sretni princ» i „Razigrajmo Melitu“. Kao koreografkinja surađivala je i s drugim hrvatskim kazalištima na različitim projektima: Dobitnica je nagrada Zlatna Žar ptica za scenski pokret predstave «Čarobnjak iz Oza» Gradskog kazališta Požega na «Naj, naj, naj – festivalu» 2001. godine u Zagrebu, Zlatna Žar ptica za scenski pokret i koreografiju predstave «Plava boja snijega ili show kod dvorske lude» Gradskog kazališta Požega na «Naj, naj, naj – festivalu» 2002 god. u Zagrebu. Inicijatorica je i organizatorica dvaju jedinstvenih projekata u gradu Požegi i županiji: projekt obilježavanja MEĐUNARODNOG DANA PLESA, te POŽEŠKOG PLESOKAZA koji okuplja više od 400 plesača amatera iz 21 hrvatskog grada i iz inozemstva. Voditeljica je radionica KREATIVNOG PLESA za plesače, voditelje plesnih grupa, odgajateljice i nastavnike.
Mjesto: Filodrammatica, Korzo 28/I, Rijeka
Vrijeme trajanja radionice: 14h -17:15h s kraćom pauzom
Kotizacija: 200 kn za uplate do 13.9. // 250kn za uplate od 13. rujna)
Obavezna je prijava i uplata kotizacije na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Kotizacija za Kliker radionicu Plesači BUDI KREATIVAN – BUDI SVOJ" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu. Prijave se primaju do 15.9.2017. na mail prostorplus@gmail.com.
Radionica Kreativna komunikacija realizirana je u suradnji s mrežom KLIKER. Rad mreže KLIKER podržava Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture RH. Rad Prostora Plus podržava Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.
Source: www.facebook.com