Jeff Shore Japánban élő zen mester előadása
Danujoga

dim. 27/08/2017 de 17h00 à 19h00

Fuseau horaire : Budapest (GMT+02:00)

Danujoga
Szövetség tér 4.
6000 Kecskemét
Hungary
Jeff Shore amerikai származású, Japánban élő zen mester előadása Kecskeméten.
Az előadás angol nyelvű, magyar tolmácsolással.
A részvétel ingyenes, adományt elfogadunk
Információ:
Szabó Ágnes 30/6910-993 és Kulman Tünde 30/2394-867
Jeff Shore 1953-ban született az Amerikai Egyesült Államokban. Tíz év zen gyakorlás után, 1981-ben költözött Japánba, hogy ott buddhista kolostorokban éljen és gyakoroljon. Képzését a kiotói Tofokuji kolostorban kapta, Japánban. Keido Fukushima tanítványa lett, az egyik legjelentősebb kyotói Rinzai Zen kolostorban. Fukushima Zenkei Shibayama Dharma örököse.
Jeff világi életet él, családos, és a nemzetközi zen professzor a kyotói Hanasono Egyetemen.
A kiotói Tōfuku-ji rinzai zen kolostor világiakért és külföldiekért felelős mestere. Rendszeresen vezet elvonulásokat Európában és az Egyesült Államokban.
http://zazen.hu/hu/mesterek/vendegtanitok/jeff-shore-oneletrajzi-karcolat
A zen a belső szabadság útja. Egy út, amelyen keresztül megszabadulunk gondolataink zűrzavarától, a nyugtalanságtól, a folyamatos és nyugtalanító zsongástól, ami a tudatunkat terheli. Egy út, amelyen keresztül eljuthatunk legmélyebb gyökereinkig, odáig, hogy megtudjuk, kik is vagyunk valójában, honnan jöttünk, hová megyünk.A zen pillére maga a gyakorlat, a zazen, mely egyfajta ülő meditáció. A zen a buddhizmushoz kötődik, de bárki gyakorolhatja a zazent. A zen felfogása szerint Buddha egy személy, aki megmutatott egy gyakorlati utat ahhoz, hogyan tudjuk megszűntetni a nyugtalanságot és hogyan tudunk lehatolni legvégső gyökereinkig, hogy megtudjuk, kik is vagyunk valójában. A zen útja mindenki előtt nyitva áll, a zazent bárki gyakorolhatja.
www.zazen.hu
A részvétel ingyenes, adományokat a közösség köszönettel fogad
Információ:
Szabó Ágnes 30/6910-993 és Kulman Tünde 30/2394-867
Source: www.facebook.com