Klimapsykologi m/ Per Espen Stoknes
Oslo MDG

mar. 22 août à 17:30

Fuseau horaire : Oslo (GMT+02:00)

Sagene samfunnshus
Kristiansandsgate 2
0463 Oslo
Norway
Det er det ultimate paradokset: Jo mer fakta vi har om global oppvarming, jo mer bestrides de samme faktaene. Det har ikke vært målt høyere andel av klimagassen CO2 i atmosfæren vår på 800.000 år, men likevel polariseres debatten, og lite skjer.
Er det slik at mennesker har en hjerne som uunngåelig tenker kortsiktig – og hvordan kan vi kommunisere om klima på en slik måte at vi handler mer langsiktig i hverdag og politikk?
Psykolog og økonom Per Espen Stoknes tar oss gjennom de fem grunnleggende psykologiske mekanismene som hindrer oss i å handle i klimasaken. Og ikke nok med det: Han gir oss nye strategier for hvordan vi kan snakke om global oppvarming på en måte som skaper positive løsninger og meningsfulle handlinger.
Med talende og relevante eksempler – fra ditt og mitt dagligliv så vel som fra industrien og politikken – viser Stoknes hvordan klimavennlige handlinger ikke er så vanskelige som vi tror.
Møt opp på Sagene samfunnshus kl 17:30 for å få med deg foredraget som skal bli TED talk i New York i september. Det blir lett servering etter foredraget.
Source: www.facebook.com