3. Hevhetia Fesztivál│Jelle Van Giel Group (B)
Opus Jazz Club

jeu. 31/08/2017 de 21h00 à 23h00

Fuseau horaire : Budapest (GMT+02:00)

Opus Jazz Club
Mátyás utca 8.
1093 Budapest
Hungary
Jelle Van Giel dobos Antwerpen és Hága konzervatóriumaiban tanult Ari Hoenig és Jim Black tanítványaként, és hamar megtalálta lágy, mégis energikus stílusát.
Zeneszerzőként is aktív; e készségét Kris Defoort és Bert Joris mellett tökéletesítette. Személyes élményekből, utazásokból és bensőséges szituációkból táplálkozó, letisztultságukban magukkal ragadó motívumokkal dolgozik. A kompozíciók hangszerelése a múltra kacsint vissza: újjáéleszti a swing jazz azon erényeit, melyet még a jazztársadalom teljes jogú tagjaként képviselt, mielőtt Charlie Parker bopja színre lépett.
Egy ilyen vállalkozás sikere persze a szólisták képességein nyugszik. Van Giel miniatűr big bandként megszólaló szeptettje szerencsére olyan tehetséges zenészeket foglal magában, mint a trombitás Carlo Nardozza, az altszaxofonos Tom Bourgeois vagy a zongorista Bram Weijters. Személyükben Van Giel igazi ütőkártyákra lelt: az improvizációk csak úgy áradnak, az együttes egysége lenyűgöző, s eközben a repertoár nyugodt, szívmelengető oldala is megmarad, melyet a zenekarvezető képvisel. Tim Finoulst gitárost külön érdemes kiemelni. Áttetsző hangzás és részletgazdag, kimunkált frazeálás jellemzi, ami nagyszerűen illik az efféle mainstream jazzbe. Van Giel univerzuma csábító, nyugodt, éneklő és mindig elegáns – olyan, nagyon is valós vonzerőt áraszt magából, amely bár divatjamúlt, mégsem járt el felette az idő.
2015-ben jelent meg a Jelle Van Giel Group nagysikerű bemutatkozó albuma a Hevhetia kiadónál, Songs For Everyone címmel. Az antwerpeni szeptet második lemeze, a The Journey 2017 júniusában mutatkozott be, a zenekarvezető Jelle Van Giel nyolc új kompozíciójával, amelyeket a mindennapi élet eseményei és a rengeteg utazás egyaránt ihletett. A The Journey olyan varázslatos zenei tájakra invitál, ahol mindenki az otthonosság élményére lelhet.
KÖZREMŰKÖDIK:
Carlo Nardozza - trombita
Egor Doubay - tenorszaxofon
Tom Bourgeois - altszaxofon
Tim Finoulst - gitár
Bram Weijters - zongora
Martijn Vanbuel - nagybőgő
Jelle Van Giel - dob
A Hevhetia Fesztivál koncertjeire a belépés díjtalan!
Kérjük Önöket, hogy ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert az Opus Jazz Clubban ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt érkező vendégeink a szabad asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894
Source: www.facebook.com