Pisani Teater - poletno ulično gledališče
Pri Rdeči Ostrigi

Du 26/08/2017 09h00 au 31/08/2017 20h00

Fuseau horaire : Belgrade (GMT+02:00)

Škofja Loka, Upper Carniola Statistical Region, Slovénie
Skofja Loka
Slovenia
-Pisani teater: Gusarsko gledališče kapitana Dade! -
Cankarjev trg, 26. avgust ob 9. uri
Gusarsko gledališče kapitana Dade! je interaktivna gledališka pustolovščina za družinsko občinstvo, inspirirana z legendami o morskih roparjih inavantgardnimi umetniškimi gibanji z začetka 20. stoletja. Dva igralca bosta z uporabo fizične igre, absurdnega humorja in nadrealističnih preobratov v vrtinec nepredvidljivega lova za zakladom skušala potegniti celotno občinstvo.
Kapitan Dada je brez ladje in posadke, iz spomina mu je umanjkal tudi cilj ekspedicije, nima zemljevida do zaklada, nima ne kompasa ne sekstanta, ima pa hudega mačka in morsko bolezen … pobegnila mu je lažniva papiga, da o opici sploh ne govorimo … Ker nima desne noge, vstaja z levo… Kaj predlaga cenjeno občinstvo?
LJUD je neformalna skupina mladih ustvarjalcev, ki v gledališču in sorodnih medijih prepoznavajo potencialen prostor soustvarjanja in nadgradnje lastnih idej. Ustvarjalce druži vera v »živo« umetnost, ki je v neposrednem stiku z gledalcem. Pri oblikovanju gledališkega dogodka se vedno znova osredotočajo na različne oblike interakcije gledalcev z nastopajočimi in tako vzpostavljajo gledališče kot igro, kot ritual, kot dogodek socialnega združevanja. Zanima jih delo v javnih urbanih prostorih, eklektično združevanje žanrov, tehnik in stilov; veliko pozornosti posvečajo razmisleku o namenu in socialni umeščenosti svojega delovanja. Avtorsko skupino oz. kolektiv razumejo kot edinega pravega ustvarjalca gledališkega »gesamtkunstwerka«. V preteklosti so delovali pod okriljem različnih društev in inštitucij, v zadnjih letih pa so se tudi formalno povezali v samostojno produkcijsko skupino KUD Ljud.
- Pisani teater: Birokrat -
Mestni trg, 27. avgust ob 12. uri
Birokrat je ulična inštalacija, simulacija birokratskega sistema, ki ga lahko najdemo na naših upravah, občinah, skadih, verjetno pa tudi v novejših evropskih birokratskih centrih. Inštalacija vključuje do 20 miz, za katerimi sedijo izvajalci, občinstvo pa se "aktivno" prebija med mizami in skuša doseči zadnjo mizo, kjer jih čaka končni žig in podpis glavnega birokrata. Do tja pa je težka pot, ki je predvsem za posameznega gledalca - udeleženca precej zabavna.
KD Priden možic je bilo ustanovljen leta 1996 in je gledališče z najrazličnejšo ponudbo uličnih predstav in inštalacij v Sloveniji. Ponuja velike špektakle, zrele ulične komedije, družbeno kritične inštalacije, ognjene predstave in cestne eksperimente. S svojimi uličnimi predstavami in glasbenimi produkcijami je sodelovalo na različnih festivalih v Sloveniji, člani pa so nastopili tudi na Hrvaškem, v Srbiji, Peruju, Španiji, Makedoniji, na Slovaškem in Češkem.
- Pisani teater: Vertigo -
Staro mestno jedro, 28. avgust ob 20. uri
Vertigo je igra percepcije, intimen pogled na svet, kot ga vidi dedek skozi svoj okenski okvir. Gledalci postanejo del njegove zgodbe, v kateri je uokvirjena resničnost postavljena pod vprašaj: Ali lahko popolnoma verjamem temu, kar vidim skozi okno? Je to ulica ali je samo še en zid? So gledalci moji sosedje ali so mimoidoči na ulici? Kaj je sploh horizontalno in kaj vertikalno? Dva igralca nas na lahkoten, humorističen in absurden način popeljeta v to vrtoglavico (Vertigo), kjer se srečajo vertikalni ples, lutke, interaktivnost in glasba. Pozabili boste, kaj je zgoraj, kaj je spodaj, kje sploh stojite in kje se vas drži glava. Ustvarjalca in igralca: Sébastien Fraboulet - Čopko, Manca Uršič.
- Pisani teater: Vesele kosti -
Cankarjev trg, 29. avgust ob 17. uri
Smrt. Zakaj je tak tabu, če nas ves čas obdaja? Zakaj se o njej ne pogovarjamo, če imamo vsak dan tisoč priložnosti da umremo? Vsak dan jo srečujemo in ona nas nagovarja „Pozdravljen, kako lep dan je danes, a ni res?“ Vendar se nikoli ne odzovemo, nadaljujemo svojo pot pretvarjajoč, da ničesar ne slišimo. Predstava je igra impulzov, krikov in besed, ki se lahko vsak trenutek povežejo v glasbo, ta pa se nadaljuje v lutkovno predstavo. Zasnovana ni na zgodbi, temveč na glasbi, iz katere Matija gradi celotno predstavo. Na tak način postane absurd vsem razumljiv. Nagovarja lahko brez besed, pri tem pa uporablja le malo pripomočkov: harmoniko, glas in kup kosti. Je mešanica predmetov, igre besed, zvoka in giba. Koncert in istočasno lutkovna predstava za odrasle in mladino od dvanajstega leta starosti.
- Pisani teater: Trio šardone -
Cankarjev trg, 31. avgust ob 18. uri
Improvizirana glasbena predstava Tria Šardone, ki igra po okusu gledalcev, ala kart. Posebna ponudba. Sedite in uživajte v glasbi po svojem okusu. Šef strežbe in njegova pomočnika servirajo sveže skladbe, pripravljene ala kart pred vašimi očmi. Pridite lačni, predajte se glasbenim užitkom, ki jih bodo za vas igrali Luka Korenčič, Igor Bračič in Peter Frankl. Opozorilo: predstava je včasih neslana in vsebuje jajca.
Source: www.facebook.com