De Flirt-klas
FUS

jeu. 30/11/2017 de 18h30 à 22h00

't Werkhuys
Zegelstraat 13
2140 Borgerhout
Belgium
Een flirt-klas rond flirten en vooroordelen. Door oefeningen, beeldmateriaal en gesprek over gewaagde stellingen denken we na over flirten, vooroordelen rond flirten en het eigen flirten.
Stereotypen zitten in ons lijf & ons brein, in onze emoties & onze reacties. Tijdens deze klas wordt er aandacht besteed aan flirten en vooroordelen daarrond. Socioloog Pieter Beck begeleidt dit via korte oefeningen (over oogcontact, aanraken en speels gesprek), beeldmateriaal, tekst en gesprek. Nadien gaan we in gesprek over “stoute stellingen”.
Stellingen waarvan niet gezegd is dat ze waar zijn, zoals : “Mannen flirten altijd om iemand in bed te krijgen. Vrouwen flirten altijd om iemand in een relatie te krijgen.” “Vrouwen houden niet van one-night-stands.” “Knijp niet in iemands kont, voor je ‘t vraagt.” “Hij…casanova… zij… een slet.”
Hopelijk ontdekken we dat de realiteit rond flirten meer fluïde en veel morsiger is dan al deze stellingen en onze vooroordelen. En krijgen we zo meer inzicht in onze eigen flirtstijl.
- - - - - -
25 euro
- - - - - -
Pieter Beck is afkomstig uit het Waasland, waar hij ook vuilbekkerij en braafheid aanleerde als bruikbare vaardigheden. Hij volgde stages bij o.a. The Loose Moose Theatre Company te Calgary in Canada en bij Improv Olympic in Londen. Hij speelt en geeft improv bij de improv-groepen Caque, FUS! en het Europees ImpovisatietheaterNetwerk Ohana.
Beck geeft improvisatietheater workshops. Terugkerende thema’s zijn speelsheid, falen, flirten, intimiteit & kwetsbaarheid. Beck focust vooral op groepsdynamiek, groepsconnectie, en veiligheid in het samen spelen.
- - - - - - -
http://www.demorgen.be/binnenland/flirten-kan-je-leren-b93da991/
Source: www.facebook.com