De Fattige Åbner Folketinget
Bekæmp Fattigdom NU

mar. 03/10/2017 de 9h30 à 12h00

Fuseau horaire : Copenhagen (GMT+02:00)

Højbro Plads
Copenhagen
Denmark
Politikerne har via skiftende regeringer gjort udsatte mennesker mere og mere fattige gennem de sidste par år. Ligeledes er dagpengesystemet blevet kraftigt forringet - hvilket leder flere ind i en udsat position og gør arbejdsmarkedet prekært og usikkert. Og kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen har slået sømmet i kisten og ledt mange ud i desperation og armod.
Danmark var engang kendt for at have et godt socialt sikkerhedsnet, der holdt hånden under folk, der mistede deres job, blev syge eller på anden måde blev uarbejdsdygtige.
Sådan et land er Danmark ikke længere. Udsatte gennemlever en uværdig og uanstændig behandling med fokus på kontrol for kontrollens skyld. En behandling der yderst sjældent fører til regulære jobs. En behandling der presser, stresser og føles umyndiggørende. Og de økonomiske sanktioner er stort set ikke til at overleve.
Uligheden stiger og stiger, og flere end 60.000 børn betegnes nu som "reelt fattige".
Flygtninge der kommer fra krig og rædsler er blevet sat på en regulær sultecirkulære-ydelse.
Det er stort set umuligt at få en førtidspension. Istedet tvinges borgere ud i årelange forløb med jobprøvning, ressourceforløb, sengepraktikker, virksomhedspraktikker uden løn, udnyttejobs mm. Dette er uacceptabelt og burde ikke forekomme i så rigt et land som Danmark.
De aktivistiske netværk Næstehjælperne, Jobcentrets ofre, Månestrålerne og Bekæmp Fattigdom NU indkalder derfor til protest happening på Folketingets åbning tirsdag den 3. Oktober kl. 9.30 - 12.00
Vi kommer iført laser og pjalter - så politikerne kan se, hvad deres nyliberale politik har forårsaget. Og vi har tænkt os at larme. Indtil vi bliver hørt.
Vi vil ikke finde os i det mere. Vi vil have sat en stopper for den voksende ulighed. Vi kræver en anstændig sagsbehandling. Vi vil ikke se vores børn vokse op i fattigdom fordi deres forældre er syge, arbejdsløse eller flygtninge.
Talere:
Jan Hoby, næstformand i Landsforeningen af socialpædagoger
Karsten Hønge, beskæftigelsesordfører, SF
Linda Villadsen, skolelærer og medstifter af Næstehjælperne
Mille Kram og Kim Madsen, aktivister i Jobcentrets Ofre
Torsten Gejl, beskæftigelses- og socialordfører for Alternativet
Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten
Anbefalet af:
BJMF (Bygge, jord- og miljøfagforeningen)
LSF (Landsforeningen for socialpædagoger)
Socialpædagogerne Storkøbenhavn
Source: www.facebook.com