CENTRAL KERMIS
Leuven Central

Du 02/09/2017 20h00 au 16/09/2017 23h55

Leuven Central
Margarethaplein 3
3000 Leuven
Belgium
Bericht on de bevolking
"Leuven Central"
E bieësteg kafei, roor minse, moo alleman es er welkum...
Ze zien der aale gêre koume...
Zeikes mei de Leive kermis die ons stad goo deun lieve van e vroëdag den 1e septèmber tot en mei den 20e septèmber 2017.
Dan es er in da stamenei van verderf et t' ieën en t' ander te deun.
De kloe es gelak as alle joore de moindag , deis joor valt dat up de 4e septèmber en dan gon ze iet vrigger oupe moo uek iet looter teu want dan es et joormèt.
Dan passeiren er bekènst alle Leivenieërs en komde er van alle bekinde teige...
Past up, komt er moo ieëst iet eite, z'emme der goei amburgers en zeikes enne pistoleis mei gekapt zen een spesjalitoët.
Want ternoo goot er mieër as ieë voike Stella Artois getapt wedde.
(das e birreke van boë ons dus e streikprodukt)
den dag noo de fieëstmèt pakke z'allemoo nen dag konzjei.... mesjin goode ze dan teigekoumen up de kermis.
Ze zen uek kontènt as alles gedon es zenne..... want ge meigt ni verjeite dat et doo alle zooterdooge van Leive Kermis fieëst es.....
Doo probeire ze dan inspiroose up te deun vei de zooterdagnachte van de kermismeziek....... want alle zooterdooge van Leive Kermis es et fieëst in "Leuven Central"
dan wedden alle toofels en steulen on de kant gezet en kan der gedanst wedde..
Dan edde natierloëk uek nog den ieëste zondag van Leive Kermis, dan es het kupkeszondag en den twidde zondag es et de kortêsj van de Manne van et Joor.
Dan zied ewa, want dan komt ècht "le tout Louvain" up stroot.
as septèmber verboë es dan es et oktouber en dan....es et elken dag upnief den dag van de kalante...
---
“Leuven Central’
Een volkscafé rare mensen , maar iedereen is er welkom.
U wordt er met plezier ontvangen.
Zeker met Leuven Kermis - wanneer de stad van vrijdag 1 september tot en met 20 september 2017 weer helemaal tot leven komt. Valt er in dit huis van verderf heel wat te beleven.
Zoals ieder jaar is de eerste maandag het hoogtepunt.
(Jaarmarkt)
Die valt dit jaar op 4 september en dan gaat het café ter gelegenheid van de jaarmarkt vroeger open en sluit ze ook later.
Je komt er dan gegarandeerd bekende Leuvenaars en vrienden en kennissen tegen.
We raden u aan om eerst een hapje te eten. We kunnen u de specialiteiten van het huis, de kwaliteitshamburger en de pistolets gehakt, ten zeerste aanbevelen.
Daarna zullen er meerdere vaten Stella Artois aangestoken worden. (Deze gekende pils wordt in Leuven gebrouwen, een streekbier dus)
Traditioneel nemen de uitbaters de dag na de jaarmarkt een dagje verlof. De kans bestaat dat u ze dan op de kermis tegenkomt. Ze zijn trouwens blij wanneer de kermisperiode achter de rug is want u mag niet vergeten dat het elke zaterdag van Leuven Kermis feest is in “Leuven Central”. Dan worden de tafels en stoelen aan de kant geschoven wordt er gedanst.
Vergeet ook niet de eerste zondag van Leuven Kermis, tevens koopzondag, met de traditionele optocht van de Mannen van het Jaar. Ook dan valt er weer heel wat te beleven en komt ‘le tout Louvain’ op straat.
Eens september achter de rug is het in oktober weer iedere dag ‘dag van de klant’ in Leuven Central.
Source: www.facebook.com