DE DUIFKES GAAN NOTEN KRAKEN MET MICHAEL ABTS
Vogelwerkgroep Dé Duifkes

dim. 17/09/2017 de 8h00 à 17h30

Vielsalm
Vielsalm
Belgium
DE DUIFKES GAAN NOTEN KRAKEN MET MICHAEL ABTS
In deze periode is de Notenkraker dé vogelsoort van het luchtruim en de sparrentoppen. Naast deze fascinerende verschijning, kunnen we ook Rode Wouw, Klapekster, Taigaboomkruiper, Raaf, Appelvink, Goudvink, Kruisbek, Waterspreeuw en zoveel meer bewonderen. Afhankelijk van het succes kunnen we nog een gebied opzoeken waar ook agrobiodiversiteit niet ver te zoeken is. Paapje en Tapuit kunnen dan ook de show komen stelen en wie weet zien we wel een visarend op trek . ;)
Dé Duifkes nemen MICHAEL ABTS mee om er voor te zorgen dat we niet verloren lopen. Hij is leraar, reisleider, natuurfotograaf en fanatieke vogelaar en heeft zich sinds het voorjaar van 2014 gevestigd in Vielsalm. Vanaf zijn zesde levensjaar is hij reeds erg geboeid door alles wat vleugels en pluimen heeft. Voor zijn leeftijd heeft hij ook al een aardige wereldlijst weten op te bouwen en bezocht hij al verscheidene aardse groene parels. Verder schept hij veel voldoening om met enthousiasme de natuurpracht en eigen kennis te delen met anderen. Dus we voorspellen het nu al, het word een dag om nooit te vergeten!
Wanneer?
Zondag 17 September om 8u tot 17u30 (maar je kan ook ’s avonds nog met ons mee op restaurant)
Waar?
Blanchefontaine 101, 6692 te Petit-Thier (Vielsalm)
Wat mee te nemen?
Verrekijker, stapschoenen, aangepast kledij (kijk op voorhand naar het weerbericht), vogelgids, zoogdierengids (misschien zien we wat sporen onderweg), fototoestel.
ZIN IN EEN WEEKENDJE ARDENNEN?
Dat kan geregeld worden! Er is al wat animo om er een weekendje van te maken. Er is een leuk hotelletje (hotel 'Myrtilles') wat 6 min rijden is van de afspraakplaats voor zondag. Dan hoef je dus niet zo vroeg op te staan en kan je een heel weekend lang genieten van de natuur en het gebabbel met mede-duifkes.
Interesse? Mail dan naar vwg.deduifkes@gmail.com
Source: www.facebook.com