Hello Again Neil Diamond - Antwerp, Be
Tele Ticket Service

ven. 23/03/2018 de 20h00 à 22h00

Stadsschouwburg Antwerpen
Theaterplein 1
2000 Antwerp
Belgium
Tributeshows, hommages, vieringen? Er zijn er zo veel. Soms goede, soms slechte. Ze komen en ze raken weer uit de tijd, net als de artiest(en) die ze imiteren.
Een zeer beperkt aantal echter is zo goed dat ze zélf een sensatie worden, een ‘must see’ en de enige show die ook fans van de originele artiest niet willen missen. Hello Again Neil Diamond valt zeker onder deze noemer. Met zijn cast die kan bogen op samenwerkingen met Michael Jackson, Kylie Minogue, Take That, Spice Girls, Bay City Rollers, Freddie Starr, Culture Club, The Drifters en meer hoeft het niet te verwonderen dat deze show in geen tijd de ‘talk of the town’ werd in theaterland.
Verbazend evenmin als je ziet om wie het allemaal draait … Een zekere Neil Leslie Diamond, geboren op 24 januari 1941, in zijn jonge jaren songwriter in de nu legendarische Brill Building, die zijn eerste solohit scoorde in 1966. Vijftig jaar later en met meer dan 125 miljoen verkochte platen staat zijn niet aflatende verhaal in de muziekgeschiedenis gekerfd en vraagt dit om te worden verteld.
Komen we bij Brooklyn Creed & The Salvation Band. Brooklyn, ook wel ‘The Voice of Diamond’ genoemd, draagt hoge verwachtingen op zijn schouders. Geboren met een griezelig zelfde timbre in zijn stem als zijn idool en als uitzonderlijk gitarist speelt hij alle concurrentie meteen naar huis.
The Salvation Band bestaat uit goede vrienden die samen één van de ‘hottest’ livebands in het Verenigd Koninkrijk vormen. Samen met Brooklyn Horns ( * ) en Ascending Strings ( * ) zetten zij, onder de kritische blik van muzikaal leider en toetsenist Dave Jenkins, de meest authentieke live- en studioversies van de optredens van Neil Diamond neer.
De samenstellers en producenten van de show, Darren Bazzoni en Juanita Diaz, waren vastbesloten om de hoogste kwaliteit en samenhang doorheen de show voorop te stellen en kozen daartoe voor één van de beste productieteams uit de sector. Geluid, licht en video zijn in de veilige handen van een team dat tekende voor theaterhits als ‘The Carpenters Story’, ‘Let’s Hang On’ en ‘The Illegal Eagles’.
De magie van deze show wordt versterkt door evocatieve beelden, video en verhalen. Zo word je als toeschouwer meegenomen op een muzikale reis door Neil Diamonds schitterende 50-jarige carrière, van The Bang Years tot vandaag! Al snel zal je er jezelf op betrappen dat je luidkeels aan het meezingen bent met alle grote hits. Smeer dus nu al je keel voor ‘Sweet Caroline’, ‘Cracklin’ Rosie’, ‘Forever in Blue Jeans’, ‘Song Sung Blue’, ‘Hello Again’, ‘Love on the Rocks’, ‘America’ en zoveel andere Neil Diamond-successen.
( * ) Brooklyn Horns en Ascending Strings nemen slechts aan een bepaald aantal shows deel. Meer info volgt.
Source: www.facebook.com