Pera Krstajić i Peđa Milutinović // KC UMMUS
Kulturni centar UMMUS

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

lun. 19/06/2017 de 22h00 à 23h55/strike>

Kulturni centar UMMUS
Cara Lazara 3 (pored Glavne ulice)
34000 Kragujevac
Serbia
PETAR Pera KRSTAJIĆ (bas gitara)
►Virtuozni muzičar iz Beograda koji kombinuje srpsku tradicionalnu muziku sa džez harmonijom i elektronskim zvucima. Student je “Berklee College of Music” u Bostonu. Sa svojih 9 godina počinje da se upoznaje sa muzikom svirajući klasičan klavir, da bi 6 godina kasnije prešao na bas gitaru. Profesionalnu karijeru počeo je u “Master Blaster” školi za rok i pop muziku i u muzičkoj školi “Stanković” u Beogradu. Do sada u karijeri svirao je sa velikim umetnicima džez scene: David Binney, Marko Đorđević, Darren Barrett, Tim Miller, Terry Line Carrington, Ole Mathisen, Julian Pollack, Josh Shpak, Vasil Hadžimanov, Bojan Zulfirkapašić.
PREDRAG Peđa MILUTINOVIĆ (bubanj)
►Prepoznatljiv muzički umetnik i instrumentalista.Pohađao je
privatne časove za džez bubanj kod profesora Dušana Ivaniševića. Prva muzička iskustva sa bendom stiče sa 15 godina u muzičkoj školi "Oktava" u Kragujevcu. Nakon toga seli se u Beograd i ostvaruje saradnju sa mnogobrojnim fank i džez umetnicima i sastavima u klubovima Ptica i Čekaonica. Neki od njih su saksofonista David Binney, fank bend Rich Bitch, Maks Kočetov kvartet i Vasil Hadžimanov bend u kojem postaje redovan član.
►Godinu dana kasnije (2013) osniva niz džez sastava. Jedan od njih je Qzama kvartet koji biva proglašen najboljim mladim bendom u Srbiji i regionu od strane kritičara iz Srbije i sveta. U saradnji sa kolegama Lukom Ignjatovićem i Borisom Šainoviećm osniva još jedan sastav, Schime trio, sa kojim izdaje album za Metropolis Records. Ovaj bend privukao je pažnju najuglednijih džez časopisa na svetu: “Downbeat Magazine “ i “All About Jazz”. Porglašenu su kao jedan od najboljih sastava na džez festivalu u Beogradu 2016. godine.
►Na međunarodnom takmičenju “Best Musical Mind” proglašen je najboljim instrumentalistom osvojivši drugo mesto. Kao nagradu dobija putovanje u Sao Paolo gde učestvuje na radionicama “Brazilian music” i audiciji “Berklee College of Music” na koji je kasnije i primljen.
►Pored sklopljenih saradnji i sastava, sarađuje i često nastupa po regionu sa muzičarima kao što su: Tomaz Gajšt, Lenart Krečić, Luka Veselinović i mnogi drugi.
Source: www.facebook.com