Conferința "Guido Reni: Master and Pupils"
https://www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti/

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

ven. 21/04/2017 de 18h30 à 20h00/strike>

Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, 030174 Bucharest, Romania
030174 Bucharest
Romania
Vă invităm să participați vineri, 21 aprilie 2017, ora 18.30, la conferința "Guido Reni: Master and Pupils"/ "Guido Reni: Maestrul şi discipolii" susținută de istoricul de artă Marco Riccòmini la Palatul Suțu. Prezentarea va fi în limba engleză. Accesul se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la telefon 0786.410.040 până vineri, 21 aprilie, ora 14.00.
Născut la Bologna, Guido Reni (1575 - 1642) este unul dintre unul dintre cei mai importanți pictori italieni din secolul al XVII-lea ale cărui lucrări se înscriu în curentul baroc. Pictura sa a influențat o întreagă generație de artiști, deși nu a călătorit foarte mult, preferând să rămână în orașul natal. Lucrările sale au fost luate drept model timp de peste un secol în Europa, iar școala de artă pe care a înființat-o a avut numeroși adepți, dintre care Giovanni Andrea Sirani (1610 - 1670). Marco Riccòmini atribuie lucrarea Iisus Christos cu coroană de spini/ Ecce Homo lui Giovanni Andrea Sirani, considerând că aceasta este mărturia influenței pe care Guido Reni a avut-o asupra sa. Pictura, realizată în tehnica ulei pe pânză, face parte din Pinacoteca Municipiului București.
Cu studii efectuate la Florența, istoricul de artă Marco Riccòmini este o figură marcantă a ultimilor treizeci de ani în ceea ce privește creația vechilor maeștri. A lucrat inițial la Galeria Walpole din Londra, apoi la Casa d’Aste Finarte din Milan. După o perioadă în care a fost consultant, Marco Riccòmini a devenit și directorul Departamentului de Pictură Italiană a Vechilor Maeștrii din cadrul cunoscutei case de licitații Christie’s (anii 2005 – 2014). Acesta este apreciat și pe pe plan internațional, fiind autorul unui catalog complet cu desenele semnate de Donato Creti (Cremona 1671 - Bologna 1749): "Giuseppe Maria Crespi. I disegni e le stampe. Catalogo ragionato", Allemandi & C., Turin 2014. Multe dintre articolele pe care le-a scris se regăsesc în publicații de specialitate, printre care „Paragone”, „Nuovi Studi” și „Master Drawings.” Este curatorul selecției de picturi Quadreria. Palazzo Rossi Poggi Marsili deschise în anul 2016 la Muzeul Civic din Bologna.
Seria de conferințe săptămânale continuă joi, 27 aprilie 2017, ora 18.30 cu prezentare despre "Statuile distruse ale Bucureștilor", susținută de Cezar Petre Buiumaci.
Vă așteptăm!
Source: www.facebook.com