TÁP Harmincperces Varieté és Egyperces Színház

Évènement indisponible.

Selon le cas, de nouvelles dates appraîtront bientôt ou l'activité proposée sera définitivement supprimée.

ven. 21/04/2017 de 18h00 à 20h00/strike>

Capa Központ
Nagymező utca 8.
1065 Budapest
Hungary
TÁP Harmincperces Varieté és Egyperces Színház
A TÁP Színház társulata a kilencvenes évek kultikus szórakozóhelyén, a Tilos az Á-ban hozta létre első színházi akcióját 1992-ben – innen ered neve is, amely a Tilos az Á Performance rövidítése. Formai kísérletező színházként indult; az előadásokon olyan darabokat és úttörő rendezői megoldásokat láthatott a közönség, amelyek kőszínházban nem kaphattak volna nyilvánosságot. A kezdeményezés annyira sikeresnek bizonyult, hogy a Vajdai Vilmos alapította és vezette társulat azóta sem bírja abbahagyni a színházcsinálást. Története és repertoárja a klasszikus drámák feldolgozásától a kortárs darabok színrevitelén keresztül az ad hoc előadásokig a műfajok és formai megoldások széles skáláját íveli át.
A Minden rossz varieté a TÁP Színház havi rendszerességgel visszatérő műsora, amely minden egyes alkalommal más mottóval, más alcímmel, illetve más aktuális témát feldolgozva kerül előadásra. S mivel minden varieté egyedi, vissza nem térő, ezért az alábbiaknál konkrétabban nehéz is lenne pontosabban összefoglalni:
“Nem másokon gúnyolódnak. Önmagukat teszik (virtuózan) nevetségessé. Vállalják komolykodásuk, előadói fontoskodásuk kínosságát. Megmutatják, mennyi alanyi nekifohászkodást igényel a rossz színház. Milyen mélyről fakad a tehetségtelenség és az alkalmatlanok szerepvállalása. Bölcseleti alapon hülyülnek. Elvből tiszteletlenek. Rendes, fölkészült anarchisták.”
Szereplők: a TÁP Színház társulata
Rendező: Vajdai Vilmos
időpont: április 21. 18:00
helyszín: Fotóutca Fesztivál / Nagymező utca – Konténertér – Pódium & Capa Book+Shop
A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a III. Budapesti Fotóutca Fesztivál részeként valósul meg.
http://capacenter.hu/esemenyek/iii-fotoutca-fesztival/
Source: www.facebook.com